Find klub & vær med

Flag Football – udfordrende og sjov sport, uden fysiske taklinger

Kalender

Flag football er en spændende variant af amerikansk fodbold, der er tilpasset til et bredere publikum. Det er en sport, der fjerner de hårde tacklinger og den fysiske kontakt, som ofte forbindes med amerikansk fodbold, men bevarer alle de taktiske og tekniske elementer. Spillerne bærer bælter med flag, og formålet for modstanderen er at fjerne disse flag for at stoppe spillet, i stedet for at tackle spilleren. Denne ændring gør sporten mere tilgængelig og sikrer, at fokus ligger på at udvikle spillernes fysiske evner og taktiske forståelse.

Det er en sport, der kræver en blanding af forskellige fysiske og mentale egenskaber. For at blive en dygtig flag football-spiller skal man have god fart, koordination, styrke og smidighed, og samtidig skal man være i stand til at tænke strategisk. Det er en udfordring, der tiltrækker mange forskellige spillere, og det betyder, at flag football er en sport, der er åben for alle - børn, voksne, piger og drenge.

Hvis du er på udkig efter en ny sport, der udfordrer dig både fysisk og mentalt, og som samtidig tilbyder et stærkt fællesskab, er flag football bestemt en sport, der er værd at overveje.

Book en prøvetime

Flag football-verdenen i Danmark

Flag football er mere end bare en sport - det er også en mulighed for at opbygge et fællesskab. Da det er en holdsport, er der et stærkt fokus på samarbejde og kommunikation mellem spillerne. Dette fører til, at man opbygger stærke relationer med sine holdkammerater, og det sociale aspekt af flag football er en af de ting, der gør det særligt attraktivt.

Derudover er flag football en sport i vækst. Det betyder, at der er mange muligheder for at konkurrere på forskellige niveauer - fra regionale turneringer til nationale og internationale mesterskaber. Uanset om man er en nybegynder, der bare vil spille for sjov, eller en mere erfaren spiller, der ønsker at konkurrere på et højt niveau, er der muligheder inden for flag football. Det giver en mulighed for at forbedre sine færdigheder og konkurrere mod andre spillere på ens eget niveau.

Vil du være en del af fællesskabet?

At være en del af fælleskabet handler om at finde din plads i en klub, hvor du kan dyrke din passion og være omgivet af ligesindede. Vi tilbyder et bredt udvalg af klubber over hele landet, der er klar til at byde dig velkommen.

Find din lokale klub

Flag Football regler 

Reglerne i flag football er på mange måder anderledes end i amerikansk fodbold. Her er det ændret til at være 5 mod 5 på banen. Spillerne bærer bælter med flag på hoften – i stedet for at tackle hinanden, skal man hive flaget op fra sin modstander, for at spillet stopper. I flag football undgår du den fysiske kontakt, og slipper derved for skader herfra.

Målet med spillet er at score flere point end modstanderen, ved at løbe bolden over modstanderens mållinje.

Overordnede regler for flag football:

  • Spillere: Hvert hold består normalt af 5 spillere.
  • Banens dimensioner: Banen er typisk 50-80 yards (ca. 46-73 meter) lang og 20-30 yards (ca. 18-27 meter) bred.
  • Spilletid: Hver kamp består af to halvlege, hver på 20 minutter løbende tid.
  • Opstart: Spillet starter med et kast fra midten af banen.
  • Downs: Hvert hold har fire forsøg til at avancere bolden 10 yards (ca. 9 meter) ned ad banen. Hvis det lykkes, får de fire nye forsøg. Hvis de fejler, mister de bolden og det andet hold overtager.
  • Scoring: Holdet scorer point ved at løbe bolden over modstanderens banelinje – kaldet en touchdown.
  • Flag tackling: I stedet for at tackle en modstander fysisk, skal en spiller tage fat i modstanderens flag – for at stoppe spillet.
  • Foul: Der er regler for tackling, blokering, faldende bold, afspilninger og andre handlinger, som kan resultere i en foul. Hvis et hold begår en foul, kan det resultere i en straf eller endda en turnover.

Reglerne for dansk flag football kan variere lidt afhængigt af turneringen eller ligaen, men i det store og hele er dette de generelle regler for flag football.

Find din lokale klub
Om DAFF