Forside Amerikansk fodbold 2018 Team Nordic

De nordiske lande (Norge, Finland, Sverige og Danmark) har besluttet at oprette et U20 Team Nordic, der skal spille mod U19 Team USA til International Bowl d. 12. januar 2018 på AT&T Stadium i Dallas (Dallas Cowboys stadium).

Team Nordic er blevet oprettet med et mål om at udvikle og udfordre de nordiske spiller på en scene som ikke er set før i norden. Spillerne vil få mulighed for at måle deres evner mod nogle af de bedste spillere i verden, og samtidig få chancen for at eksponere sig selv. En spiller på Team Nordic vil få en oplevelse for livet, og en mulighed for at udvikle nye bekendtskaber på tværs af landegrænse både i norden, men også internationalt. Bekendtskaber der kan udvikle sig til venskaber.

Hvem kan være med?

Der vil være en camp i ugen op til selve kampen, hvor der vil være fokus på at gøre holdet klar til kampen mod USA, samt udvikle spillernes teknikker.

For at være en del af U20 Team Nordic 2018, skal spillerne være født i 1998 og 1999; spillere der er født i 2000, kan søge dispensation. Alle spillere skal have et gyldigt pas i Norge, Sverige, Finland eller Danmark.

Spillere vil blive direkte inviteret, men var du ikke med til U19 EM og ønsker at komme i betragtning til Team Nordic 2018, skal du sende en mail til Ksb@daff.dk med dit ønske og begrundelse senest d. 29 november.

Coaching staff

Head coach for Team Nordic 2018 er Jim Criner, der har coachet football siden 1967. Han har har blandt andet været Head Coach på Boise State, Iowa State og Scottish Claymores, hvor han vandt NCAA Division I-AA Championship i 1980 med Boise State, og World Bowl i 1996 med Scottish Claymores.

Offensive Line coach på Team Nordic 2018 er Mike Barry der har coachet football i mere end 35 år og blandt andet coachet Offensive Line hos USC Trojans, Tennessee Volunteers og Detroit Lions – og vandt BCS National Championship 1998 med Tennessee Volunteers.

Defensive Line coach på Team Nordic 2018 er Björn Werner, der startede med at spille football i sin hjemby Berlin, og kom derfra på Salisbury High School, og videre til Florida State, og blev valgt af Indianapolis Colts i første runde af NFL draft i 2013.

De nordiske top coaches er også ved at være på plads. Her vil der være coaches fra de nordiske lande, blandt andre Jørgen Bennestad-Johansen, der er Head Coach for Norges U17-, U19- og A-landshold. Toumas Heikkinen, der er head coach for Finlands A-landshold. Sebastian Brinkenfeldt, som er head coach på Sveriges U17 landshold. Lars Carlsen, der er Head Coach for Danmarks U19- og A-landshold, samt flere coaches fra de nordiske lande.

Derudover vil der være “Observer coaches”, som kan ansøges af coaches fra de nordiske lande. Observer coaches er med på samme betingelser som spillerne, hvad angår betaling og transport, men indgår i coaching staff, og må deltage i coach møder, træning mm. Der er i alt 8 “Observer coaches” pladser åbne, og er som udgangspunkt fordelt med 2 fra hvert land. De skal ansøges gennem deres respektive nationale forbund. Hvis du ønsker du at komme i betragtning som ”Observer coaches” til Team Nordic 2018, skal du sende en mail til Ksb@daff.dk med information senest d. 29 november.

Program for Team Nordic 2018.
Jan. 7, 2018: ankomst spillere og staff
Jan. 8, 2018: træning
Jan. 9, 2018: træning
Jan. 10, 2018: træning og scrimmage på UTA Stadium
Jan. 11, 2018: træning
Jan. 12, 2018: Game Day; kamp mod Team USA på AT&T Stadium
Jan. 13, 2018: hjemrejsedag

 

Relaterede ARTIKLER