Forside Cheerleading 2020 Cup – årets konkurrence i dansk cheerleading

2020 Cup – årets konkurrence i dansk cheerleading

Savner I også at konkurrere? Der er både nye og erfarne udøvere i klubberne, som enten har deres første konkurrence til gode eller skal deltage i endnu én af mange. I har holdt ud, men nu er det tid til at vise, hvad I har arbejdet med, og faktisk blive vurderet af et europæisk dommerpanel. Vi vil så gerne lave idræt, og det har vi stor opbakning til af Danmarks Idrætsforbund som også gerne ser, at der er gang i hallerne.

I søgen på et konkurrenceformat, har vi udviklet ”2020 Cup”, som kan lykkedes under de nuværende corona restiktioner. Rockets Cheerleaders kom med en idé, som vi sammen har arbejdet videre på. Det er en once-in-a-life-time cup, som kan få cheerleading sæsonen i gang. Ved 2020 Cup kan man få en fornemmelse af at være til en konkurrence, og samtidig overholde alle corona reglerne. Der vil være en praktisk konkurrence-del, og en virtuel del. Det førte til et webinar midt på ugen, hvor alle klubber var inviteret, hvor vi præsenterede ideen, og med deres opbakning, vil vi nu præsentere:

Hvornår skal dette fede event finde sted?

Weekenden d. 4.-6. december er den store show-weekenden, hvor alle får lov til at fremvise deres rutine foran et mindre publikum. Alle hold filmes, og der vil i ugerne efter blive vist holdenes rutiner online.

Hvor skal det hele foregår? 

Vi håber meget at holde eventet både i Øst og Vest i samme weekend. I Øst ligger Rockets Cheerleaders hal til herlighederne, og i Vest arbejder vi på at få en lokation fastlagt.

Er der taget hensyn til, at mange klubber er påvirket af corona og sjældent er samlet et helt hold?

Det kan I tro. Derfor arbejdes der med bl.a. med en afkortet rutinelængde og et scoresheet, hvor nogle elementer vil være undladt. Dette gøres da vi ved mange kan have svært ved at træne med fuldt hold og for at passe på udøverne. Vi vil meget gerne passe på udøverne og ønsker derfor, at der skal være fokus på clean rutiner. Vi er i dialog med en gruppe dommere ang. det præcise set-up.

Hvordan foregår selve bedømmelsen?

Alle rutiner optages i både Øst og Vest og sendes efterfølgende til en gruppe dommere, der bedømmer rutinerne. Af flere årsager kan de ikke være i hallerne, men vi ved, at de savner cheerleading så meget, at de gerne laver bedømmelsen hjemme fra deres sofa.

Jamen, er vi ikke alt for mange udøvere til at konkurrere på samme tid?

Jo, og det er også derfor vi kommer til at afvikle weekenden i slots af ca. 1 times varighed, hvor 3 hold fra samme klub er i lokalet på samme tid. Der er nogle helt særlige coronaforhold som gør, at udøverne også kan indgå som publikum, og vi derfor kan holde det indenfor forsamlingsforbuddet på 50. Ved at samle 3 hold fra SAMME klub, fastholder vi altså allerede eksisterende ”smittekredse” og undgår, at klubberne blandes på kryds og tværs.

Hvem skal vi vise rutinen for?

Der vil på de 2 lokationer være plads til et begrænset antal publikummer, som har mulighed for at heppe og bakke holdene op. De 3 hold fra samme klub får et bestemt antal billetter som kan købes af udøvernes familier. Igen sørger vi for at holde det indenfor allerede eksisterende ”smittekredse”.

Hvilke corona-tiltag gør I så, for at passe på os?

Der er allerede tænkt en del, og der kommer nok også til at være flere. For at dette event kan lykkedes kræver det stor disciplin fra alle. Konkrete coronatiltag indtil nu er:

  • Alle publikummer får udleveret mundbund i indgangen
  • Professionel rengøring mellem alle slots, hvor der afsættes en halv time til rengøring og skift
  • Stole placeres forskudt og med den anbefalede afstand. Alle publikummer og udøvere har en fast plads
  • Ingen high fives, krammere og kys med publikum efter en fuldstændig fantastiske rutine

Har I styr på alle detaljerne?

Vi har på ingen måde styr på det hele, men det arbejder vi hårdt på at få i løbet af de næste 14 dage, hvorefter vi forhåbentlig kan melde mere ud.

Vi håber I vil være med til at slutte 2020 af på den fedeste måde igennem dette koncept, som formår at forene den virkelige og virtuelle verden!! Vi glæder os bare helt vildt!!