Forside Amerikansk fodbold Amerikansk Fodbold: 2 danske spillere rekrutteret til high school

0 2663

af Louise Bakbøl Lownsbrough

På fredag d. 9. august drager 2 unge danskere af sted til USA for at forfølge deres drøm om at komme til at spille college football.

Det er RB Kristian Wredstrøm , Søllerød Gold Diggers, og QB Christian Carlsen, Aarhus Tigers. Begge var en del af DAFFs U19-landshold der i april vandt over Finland. Spillerne er ikke at finde over næste U19-landskamp mod Sverige, da de på det tidspunkt befinder sig i USA på La Lumiere School, Indiana.

La Lumiere

La Lumiere er en prep school, en forberedelsesskole for college, hvis statistikker viser at de praktisk taget sender alle deres elever videre på colleges. La Lumiere er en privat high school, som modsat almindelige high schools gerne rekruttere spillere, hvilket er tilfældet med begge de danske spillere. Der er ikke tale om scholarships til de 2 spillere, da det som sådan ikke findes på prep schools, men begge spillere har fået betydelig financial aid, så deres ophold på skolen er blevet økonomisk overkommelig.

Head Coach fra La Lumiere rettede i januar henvendelse til DAFFs Sportschef Lars Carlsen, med en interesse for flere danske spillere deriblandt Kristian og Christian. Derfra har begge drenge og deres familier været i dialog med La Lumiere, og udfyldt diverse formularer med mere, og er nu klar til at begynde på deres rejse mod college.

Kristian Wredstrøm der er RB, skal gå på La Lumiere et år og skulle gerne i den periode finde et college der er interesseret i ham, og som efterfølgende vil tilbyde ham et scholarship.

Christian Carlsen der er QB, skal gå på La Lumiere i 2013/2014 og 2014/2015, og har således 2 år på high school til at finde et college, der er interesseret i ham, og vil tilbyde ham scholarship. Dette er besluttet i samarbejde med La Lumiere, da det er meget sværere at finde et college som QB – ikke mindst når man ikke er fra USA, men fra Danmark.

Om det lykkes for Kristian og Christian at komme på college må tiden vise, men det er interessant at en prep school har udvist så stor interesse i danske spillere, at de har rettet henvendelse og yder financial aid til begge. DAFFs Sportschef Lars Carlsen har talt med La Lumiere’s head coach om at det skal udvikle sig til et formelt samarbejde mellem DAFF og La Lumiere. Dette skulle gerne betyde at flere danske spillere vil få samme muligheder som Kristian og Christian, hvilket er den nemmeste vej til college, hvis det er drømmen.

DAFF vil følge begge spilleres bestræbelse på at nå målet, og vil løbende orientere om hvordan det går.

Se artikel om Kristian Wredstrøm i Frederiksborg Amts Avis.