Home Head Coach: Lars Carlsen

www_800x500_carlsen

Fakta

Født: 1964

Spiller (klub)
Kronborg Knights
Helsingborg Westcoasters

Træner (klub)
Kronborg Knights
Wagner College
Team Europe
Danmark U19 landshold
Danmark A-landshold

Antal landskampe: 52

 

Landstrænerkarriere
Lars Carlsen startede sin trænerkarriere i Kronborg Knights i 1990, han tog siden til Wagner College i New York, hvor han var hjælpetræner i sæsonen 91/92. Efter hjemkomsten fra USA fortsatte han som coach i Kronborg Knights indtil 1999. Han førte Kronborg Knights til tre Mermaid Bowls (DM finaler) i 97, 98, 99 – dog uden af vinde nogen.

I 1995 blev Carlsen Head Coach for U19 landsholdet, hvor han i 1994 startede landstræner karrieren som Offensive co-ordinator, og Carlsen tiltrådte i 2000 stillingen som Head Coach på A-landsholdet. Det er siden blevet til 16 kampe med A-landsholdet, hvor han har rykket holdet fra C-gruppen op i A-gruppen. Samtidigt har han gjort U19-landsholdet til en permanent del af top 6 i Europa, med top 4 placeringer i 2008 og 2013, som de hidtil bedste resultater med U19-landsholdet.

Lars Carlsen er en fast bestanddel af landsholdsaktiviteter i Danmark, hvor han også er sportschef i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, en stilling han har bestredet siden 2009.

Carlsens bedste resultater er første pladsen ved B-EM i 2013, med finale sejr over værterne fra Italien på 49 – 29, samt første pladsen i 4-Heltmet i Italien i 2012, hvor Danmark slog USA Eagles i finalen med de overbevisende cifre 49-20.

Carlsen har ført det danske A-landshold til sejr i de sidste 5 kampe i træk, og har vundet 6 ud af de sidste 8 kampe.

Trænerfilosofi
Carlsens trænerfilosofi er at alt gøres for holdets skyld, det er TEAM først i alle beslutninger. Det er spillerne der er de vigtigste, det er ikke trænerne, eller dommerne eller andre – for Carlsen er det vigtigt, at alle omkring holdet forstår dette. Den staff der er omkring holdet skal arbejde for, at sætte spillerne i bedste mulige position til at kunne yde deres absolut bedste i den næste kamp.
Kulturen og miljøet på holdet og i trænerteamet er også vigtigt. Der skal være fokus på innovation og udvikling og søgen efter nye bedre metoder. Og selvom der vindes skal der evalueres på om der kan gøres bedre og hvordan vi kan slå de bedste, for målet er at Danmark skal være de bedste.

Hvorfor amerikansk fodbold?
Carlsen prøvede første gang kræfter med amerikansk fodbold tilbage i 1988 efter at have set det på TV. Da nogle folk i Helsingør begyndte at tale om at stifte en klub i området, blev Carlsen hurtigt involveret og var med til at stifte Kronborg Knights.

Sporten er tiltrækkende, da det er meget komplekst og stiller store fysiske krav, samtidig med stor taktisk kunnen. Trænerne er samtidig direkte involveret i kampene. Samtidig er det at arbejde med mennesker, og få dem til at arbejde sammen om en opgave og yde deres optimale sammen, en stor drivkraft for Carlsen. Sidst men ikke mindst, så er det den ultimative holdsport, hvor alle har en vigtig rolle, og kampene er intense og følelsesladede.