Forside Cheerleading Cheerleading DM 2021 i Aarhus aflyses 

Som alle sikkert ved, så åbnede Regeringen ikke for indendørsidrætten i forbindelse med den seneste genåbning af Danmark onsdag 24. februar 2021. Vi må derfor fortsat vente med at komme tilbage i hallerne.

Cheerleading har været lukket ned i lang tid nu, og ingen af udøverne, på nær enkelte elitehold, har trænet struktureret i 2021. Der er aktuelt ikke udsigt til, at træningen kan genoptages i den nærmeste fremtid. Grundet de aktuelle og fortsatte restriktioner for indendørssporten, mener vi ikke, at det længere er muligt at afholde et DM i Cheerleading 15. maj 2021 på forsvarlig vis.

Vi har igennem længere tid været i dialog med Aarhus Tigers Cheerleaders omkring DM 2021 og mulighederne for at gennemføre DM 2021. I dialogen har forskellige alternative scenarier for et DM løbende været drøftet. Vi og Aarhus Tigers Cheerleaders er enige om, at vi på baggrund af den begrænsede genåbning af Danmark ikke kan forvente, at indendørsidrætten kommer i gang i nærmeste fremtid i et sådant omfang, at vi kan forsvare at gennemføre et DM. Vi er derfor enige om, at vi er nødt til at aflyse DM i cheerleading 2021.

Vi er begge naturligvis meget ærgerlige over, at det er nødvendigt at aflyse DM i en tid, hvor vi alle sammen har brug for at genfinde glæden ved cheerleading. Men i lyset af den aktuelle coronasituation er det en fornuftig beslutning. Vi takker Aarhus Tigers Cheerleaders for at have kæmpet i meget lang tid i bestræbelserne for at gennemføre et DM. Særligt med tanke på, at Aarhus Tigers Cheerleaders nu to år i træk har måttet aflyse DM.

Alternativ til DM

I DAFF er vi meget bevidste om, at denne nyhed er meget nedslående for alle klubber og ikke mindst for alle trænere og udøvere. Derfor arbejder vi for at kunne gennemføre et arrangement som et alternativ til DM, så vi på en eller anden måde kan mødes omkring cheerleading i nogle festlige rammer.

For at et sådant arrangement kan blive så godt som muligt, og i tråd med klubbernes og udøvernes ønsker og behov, vil vi gerne i dialog med alle klubberne omkring dette.

DAFF og Cheerleadingudvalget inviterer derfor alle klubber til et onlinemøde d 9. marts, hvor vi vil præsentere vores idéer og drøfte dem og mulighederne for et arrangement med klubberne. Vi håber, at alle klubber vil bakke op omkring dette og vil prioritere at deltage på mødet.

Erfaringerne fra 2020 Cup i december 2020 var, at et arrangement i denne svære coronatid kunne bringe glæde til udøvere og trænere, da de havde noget at træne frem mod.

Foreløbigt er tankerne, at arrangementet afvikles i den sidste weekend i juni (26.-27. juni) og afholdes på flere lokationer rundt om i Danmark. Forventningen er markant flere deltagere end til 2020 Cup, hvorfor vi har brug for flere lokationer, også fordi vi endnu ikke ved, hvor meget Danmark vil være genåbnet i juni måned. Samtidigt er det vigtigt, at det er et arrangement med et meget simpelt format, som kan lykkes – næsten uanset corona-situationen.

 

Relaterede ARTIKLER