Home CheerSport

CheerSport – nyt koncept i dansk cheerleading  

I takt med at interessen for cheerleading er stigende, har vi udviklet et nyt koncept, kaldet CheerSport. CheerSport er et helt nyt koncept som består af en række aktivitetskort, som den enkelte træning tager udgangspunkt i. Kortene består af 5 kategorier som indeholder forskellige elementer fra en typisk cheerleadingtræning. Derudover er konkurrencefokus fjernet og fokus er, at cheerleading skal være sjovt og en sport alle kan være med på. Idéen med konceptet er at gøre cheerleading let tilgængeligt for BÅDE træner og udøver. Konceptet kan anvendes som en færdig pakke, eller kan bruges som inspiration og modificeres efter behov.    

Hvorfor CheerSport?  

Cheerleading som sportsgren kan, grundet en lang række regler, være kompliceret at gå i gang med. På baggrund af dette har klubberne tilbage i 2017 set et behov for et koncept som er mere breddeorienteret og ikke har konkurrence som fokus. Rekruttering af trænere er, ligesom i mange andre sportsgrene, også en udfordring i cheerleadingCheerSport konceptet gør det let at være træner, da der er konkrete aktiviteter og øvelser at holde sig til under hele træningen. Vi ser flere klubber, også indenfor andre sportsgrene, som ønsker at starte cheerleading. I disse klubber er det oftest forældre, søskende eller gymnastiktrænere, som ønsker at starte cheerleading op. Her kan CheerSport konceptet være et anvendeligt værktøj til at komme i gang.  

Uddannelse i konceptet 

I efteråret afholdes uddannelse i konceptet d. 26. september både i øst og vest, som vil være både teoretisk og praktisk funderet. På uddannelsen, som er et en-dags kursus, vil kursisten komme igennem alle aktivitetskort så træneren opnår tryghed ved at bruge konceptet. Måske kender du en en cheermom, skolelærer eller træner i en anden sportsgren, som synes cheerleading er super sjovt, og måske er pontentiel kommende træner?  

For mere info om konceptet, kontakt udviklingskonsulent Malene Kolmos på mk@daffmail.dk.