Find klub & vær med

Ny optagelsesprocedure til landsholdene

Cheerleading i Danmark er i rivende udvikling, og det samme gælder de danske landshold. Over de seneste år har vi fokuseret på at forbedre kulturen og rammerne omkring landsholdene, og vi ser nu, at vores indsats bærer frugt. Som en del af denne udvikling mener vi, at tiden er inde til at revurdere proceduren for rekruttering af udøvere til landsholdene. Vi har kigget til andre sportsgrene, herunder amerikansk fodbold, for inspiration til en ny og forbedret udvælgelsesproces.

Se hele proceduren her.

Hvordan har det være tidligere?

Tidligere har udvælgelsen til landsholdene fulgt en fast procedure, hvor alle interesserede udøvere kunne tilmelde sig try-outs, som typisk fandt sted i august eller september. Vi har gjort os nogle erfaringer gennem de seneste år, som har ført til ønsket om at afprøve en ny procedure for udtagelsen til landsholdene.

Ny udtagelsesprocedure fra 2024

For sæsonen 2024/2025 vil landstrænerteamet selv kontakte de udøvere, de ønsker at inkludere i bruttotruppen til den kommende sæson. Denne proces er allerede startet og vil fortsætte frem til august/september. Trænerteamet har høje sportslige ambitioner for landsholdene, som igen i år har vist deres evne til at konkurrere på et højt internationalt niveau. Dette momentum ønsker vi at bygge videre på.

Som en del af den nye procedure vil trænerteamet påbegynde træningen allerede inden sommerferien. Første samling er planlagt til den 2. juni 2024, og vil finde sted på Viby Skole, Kirkevej 2, 8260 Viby J, fra kl. 10.00-17.00.

Du har stadig mulighed for at komme i betragtning

Selvom trænerteamet har en god fornemmelse for niveauet blandt udøverne i de danske klubber, er der mulighed for, at nogle potentielle talenter ikke bliver kontaktet direkte. Hvis du brænder for at blive en del af landsholdet og ikke er blevet kontaktet, kan du sende en video, hvor du viser dine færdigheder inden for stunts, baskets og tumbling. Videoen skal ikke være nyoptaget – det er tilstrækkeligt at fremsende eksisterende materiale. Trænerteamet skal modtage videoen senest den 26. maj 2024.

Trænere og Talentholdet

Trænere, der mener at have potentielle landsholdsudøvere på deres hold, opfordres også til at tage kontakt. Vores nyeste initiativ, Talentholdet, spiller en stor rolle i at øge kendskabet til fremtidige landsholdsudøvere. Landstrænerne har haft mulighed for at observere udøvere, der ønsker at blive en del af landsholdet i fremtiden, hvilket hjælper med at identificere talenter tidligt.

Forberedelser og samlinger

Det kan tage tid at samle det perfekte puslespil af udøvere til landsholdene. Derfor arbejder vi på at sammensætte en bruttotrup frem mod træningen i august. Det er stadig muligt at blive en del af truppen efter træningen den 2. juni. Det forventes, at udøvere kan mødes med deres partner eller gruppe i løbet af sommerferien for at øve og udføre de opgaver, de får tildelt.

Med den nye udtagelsesprocedure håber vi at styrke landsholdene yderligere og sikre, at Danmark fortsat kan konkurrere på højt niveau internationalt. Vi ser frem til en spændende sæson med masser af potentiale og engagement fra både udøvere og trænere.

Hvad skal der ske nu? 

  • Fra nu til d. 20. maj – Trænerteamet rekrutterer udøvere til bruttotrup. Trænerne skal modtage et afslag eller en bekræftelse på din deltagelse senest d. 26. maj 2024
  • Fra d. 20. maj til d. 26. maj – Udøvere der ikke er blevet kontaktet, kan fremsende video til Mie Høg Kristensen og Gerardo Redondo Mora på Facebook. Begge trænere skal modtage videoen.  
  • D. 2. juni – Bruttotrup mødes til 1. træning 
  • Fra d. 3. juni til medio august – Trænerteam fortsætter rekruttering, hvis behov opstår 
  • Medio august – det endelige hold fastsættes. 

Foreløbige træningsdatoer

Vær opmærksom på at der kan forekomme ændringer i nedenstående datoer. I tilfælde af ændringer vil dette blive meldt til udøverne hurtigst muligt. 


Træning 1: D. 24.-25. august 2024
Træning 2: D. 28.-29. september 2024
Træning 3: D. 12.-13. oktober 2024 
Træning 4: D. 26.-27. oktober 2024
Træning 5: D. 17. november 2024 (Efter Jule Cup) 
Træning 6: D. 14.-15. december 2024 
Træning 7: D. 4.-5. januar 2025
Træning 8: D. 11.-12. januar 2025
Træning 9: D. 8.-9. februar 2025
Træning 10: D. 9. marts 2025 (Efter Spring Cup) 
Træning 11: D. 22.-23. marts 2025
Træning 12: D. 5.-6. april 2025 (Generalprøve Vest)
Træning 13: D. 19. april 2025 (Generalprøve Øst) 

ICU Worlds 2025 afholdes d. 23.-25. april 2025. 

Er der spørgsmål til ovenstående kan du kontakte trænerne (Gerardo Redondo Mora eller Mie Høg Kristensen) på deres Facebook eller landsholdsansvarlig Malene Kolmos på mk@daffmail.dk.

Om DAFF