Home Performance Cheer

Performance Cheer er en kategori indenfor cheerleading som består af teamrutiner, hvor udøverne udfører koreograferet dans, motions og jumps til musik med højt tempo. Performance Cheer er en blanding af flere kategorier, bl.a. hip hop, jazz og freestyle pom. Den sidstnævnte – freestyle pom, er den kategori der findes i det danske konkurrencesystem.  

Freestyle pom er en stilart der tillader brug af elementer fra jazz, hip hop og high kick samtidig med at pom pom’er anvendes til hurtige, skarpe og præcise armbevægelser. Visuelle effekter og kreative transitions/overgange i forskellige niveauer og grupper akkompagneret af et nøje klippet musikstykke, er med til at skabe en danseoplevelse fyldt med tempo og fed energi.  

Performance Cheer er modsat cheerleading mere danseorienteret, og indeholder ikke løft og kast på samme måde som cheerleading.  

Ny kategori i cheerleading 

Med Performance Cheer som kategori i dansk cheerleading, får man mulighed for at tiltrække en ny gruppe udøvere, som ønsker en mere danseinspireret tilgang. Kategorien er rigtig god for den erfarne cheerleader som ikke ønsker at konkurrere i cheerleading mere, og for den helt nye cheerleader som ønsker mere dans fremfor stunt og tumbling.

Vil du lave Performance Cheer? 

Hvis du kunne tænke dig at prøve Performance Cheer, skal du kontakte din lokale forening for at høre om de udbyder Performance Cheer