Forside Amerikansk fodbold Corona update pr. 20. april – Idrætsdanmark åbner forsigtigt op

Danmarks Idrætsforbund meldte omkring midnat udat der åbnes forsigtigt op for udvalgte udendørs idræts-aktiviteter – i små grupper, uden kropskontakt. Idrætter hvor kropskontakt er et naturligt og bærende element i både kamp og træning, anbefales ikke igangsat endnu, herunder fodbold, amerikansk fodbold og rugbysom må vente til senere.  

Vi har været i dialog med DIF, for at få præciseret de nye retningslinjer, og meldingen er klar. Kontaktsport er indtil videre lukket ned til 10. maj. Football og flag football betragtes som en kontaktsport, og derfor fastholder vi den tidligere udmelding om, at DAFFs turneringer og andre aktiviteter, herunder holdtræning i både store og små grupper, er lukket indtil der er nye anbefalinger og retningslinjer fra myndighederne. 

Hvad ved vi? 

Indendørsidrætter er stadig lukket helt ned. Cheerleading er stadig lukket ned, også selvom man kan træne udendørs, da man skal holde 2 meters afstand til hinanden.

Udendørsidrætter lukkes forsigtigt op. Idrætter hvor kropskontakt er et naturligt og bærende element i både kamp og træning, anbefales ikke igangsat endnu. I det store hele betyder det, at amerikansk fodbold og flag football stadig ikke må spilles, da der er nærkontakt mellem spillerne.

Læs sundhedsmyndighedernes anbefalinger til udendørsidrætter her. 

Yderligere information 

Vi står alle i en helt ny situation omkring corona – også myndighederne. Derfor er det ikke alle spørgsmål, der findes konkrete svar på. Helt generelt skal man følge myndighedernes påbud, retningslinjer og råd.  

Myndighedernes råd og retningslinjer findes på www.coronasmitte.dk 

På DIF’s hjemmeside findes ved at scrolle lidt ned på forsiden af www.dif.dk en række nyheder og information om corona og idræt. 

Vi opdaterer med nyt så snart vi har det. Følg med på www.daff.dk og Facebook: @dafforbund. 

Relaterede ARTIKLER