Forside Amerikansk fodbold Corona update pr. 31/3: Hold fast i midlertidig lukning af aktiviteter i...

Som DIF siger, så skal idrætten skal tage medansvar for, at den gradvise genåbning af Danmark kan starte hurtigst muligt. Derfor appellerer vi til, at alle idrætsforeningsaktiviteter fortsat indstilles – både indendørs og udendørs. 

”Hold ved. Og hold ud”. Sådan lød opfordringen fra statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag aften. Her stillede hun i udsigt, at en gradvis genåbning af Danmark kan komme på tale, hvis corona-udviklingen fortsat er fornuftig og stabil efter påske. 

Statsministeren lagde dog heller ikke skjul på, at en fælles indsats vil være helt afgørende. ”Det værste, der kan ske, er, hvis vi slækker på kravene til os selv og hinanden. Vi skal gøre det modsatte” fastslog hun. 

Derfor er opfordringen fra DIF ganske klar: ”I idrætten skal vi fortsat tage medansvar for corona-situationen. Og vi skal tage medansvar for, at forhåbningerne om en gradvis genåbning efter påske kommer til at holde stik. Derfor er vores klare anbefaling, at alle vores foreninger holder fast i den midlertidige lukning af deres aktiviteter – og det gælder både indendørs og udendørs idrætter” fastslår Niels Nygaard, formand for DIF. 

Vi følger DIFs anbefalinger, og opfordrer alle DAFFs klubber til at gøre det samme. 

Længsel efter idrættens fællesskaber 

Det er knapt tre uger siden, at regeringen og myndighederne strammede retningslinjerne for at inddæmme og forsinke spredningen af corona-smitte. Og savnet af fysiske fællesskaber har allerede meldt sig – især i idrætten. 

Vi kan se at rigtig mange klubber laver online træning og initiativer som motivere og inspirere hinanden. Bliv ved! Husk at tagge os i jeres opslag (@dafforbund), så vi kan dele alle jeres tiltag.

Relaterede ARTIKLER