Forside Amerikansk fodbold Corona update: Regionale skærpede restriktioner

Opfølgning på situationen pr. 9. september 2020.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at der kan komme ændringer i disse anbefalinger som situationen udvikler sig. Vi er stadig i tæt dialog med DIF, som også arbejder på at præcisere anbefalingerne i forhold til idræt. 

Nedenstående anbefalingerne gælder for alle idrætter: amerikansk fodbold, cheerleading og flag football. 

Situationen 

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke præsenterede tidligere på ugen flere skærpede restriktioner i en række kommuner der foreløbig gælder indtil 22. september. 

For idrættens verden i de berørte kommuner, er de væsentlige punkter, at udvidelse af tilskuerdelen jvf. superligaordningen til andre idrætsgrene bliver tilbagerullet, samt at forsamlingsforbuddet ændres fra 100 til 50.  

DIF anbefaler at man aflyser eller flytter alle sociale arrangementerDenne opfordring ønsker DIF videregivet til alle idrætsforeningerne i de berørte kommuner. 

Træning 

Forsamlingsforbuddet i de berørte kommuner er tilbage på maksimum 50 personer.  

Det betyder at der maksimalt må være 50 personer til træning, inklusiv trænere, medics, managers, filmfolk med mere. Hvis der er flere grupper af maksimalt 50 personer til stede på det samme idrætsanlæg, skal man sikre, at der er effektiv adskillelse mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe.  

Vær opmærksom på at der skærpet opmærksomhed på afstand, hygiejne mm. Se vores anbefalinger fra 8. junihttps://www.daff.dk/retningslinjer-fase-3-aabning-efter-corona-lockdown/ 

Hvis klubben er i tvivl om tolkningen af forsamlingsforbuddet i træningshallen, på træningsbanen eller det areal der bruges til træning, skal der rettes henvendelse til det lokale myndigheder, da de lokale forhold kan være forskellige fra kommune til kommune. 

Kampe 

DAFF har en del klubber i de berørte kommuner, og flere har hjemmekampe indenfor de næste 14 dage. 

Vi har stillet nogle spørgsmål til DIF vedr. afvikling af kampe, hvilket de drøfter her til formiddag på deres corona task force møde. Så snart vi får en tilbagemelding fra DIF vedr. vores spørgsmål, melder vi det ud. 

Det vi ved er, at hvis kampene kan afvikles indenfor forsamlingsforbuddet på 50 (alle personer inklusiv: begge holds spillere, trænere, medics, samt kampens dommere, bolddrenge, filmfolk, med mere), er det stadig muligt at afvikle kampe i de berørte kommuner. 

De spørgsmål vi har stillet DIF omhandler alle de andre scenarier og mulige alternativer. 

Vi vil de næste dage tage direkte kontakt til de berørte klubber og aftale nærmere. 

DAFF 

De nye restriktioner og retningslinjer er en skærpelse på nogle områder af de allerede eksisterende retningslinjer, som stadig er gældende på alle andre områder. 

Det er vigtigt, at myndighedernes til enhver tid gældende retningslinjer efterleves. 

Derudover er I selvfølgelig meget velkomne til at kontakt DAFF, hvis I har spørgsmål. 

Se DIFs opdaterede anbefalinger her: https://www.dif.dk/da/forening/raad-og-viden-om-idraetsudvikling/corona 

 

De berørte kommuner 

Albertslund Kommune
Ballerup Kommune
Brøndby Kommune
Dragør Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
Gladsaxe Kommune
Glostrup Kommune
Herlev Kommune
Hvidovre Kommune
Høje-Taastrup Kommune
Ishøj Kommune
Københavns Kommune
Lyngby-Tårbæk Kommune
Odense Kommune
Rødovre Kommune
Tårnby Kommune
Vallensbæk Kommune 

Relaterede ARTIKLER