Forside Cheerleading Danmark aflyser deltagelse ved VM i Cheerleading

Vi har på baggrund af den nuværende Covid-19 situation både i Danmark og resten af verden, besluttet at trække os fra deltagelse ved VM i Cheerleading 2020, da sikkerheden for vores landsholdsudøvere og trænere er meget vigtigt for os. 

Verdensmesterskaberne i Cheerleading skulle i første omgang have fundet sted 27. – 29. april 2020 i Orlando, USA, men ICU (International Cheerleading Union) meddelte den 15. marts, at VM udsættes til senere – og de har på nuværende tidspunkt stadig ikke meddelt nyt tidspunkt. 

Hvorfor trække landsholdene? 

Situationen med Corona i USA er kun lige er begyndt, og det ser ud til at de er et par uger bagud, i forhold til Danmark. Vi har derfor besluttet, præcis som Sverige, Finland og Norge har gjort, at trække landsholdene fra VM, da vi ikke mener at det er realistisk at de kommer afsted inden sommerferien, hvis forholdene skal være så sikre, som vi ønsker for vores udøvere og trænere.  

Vi har ventet med at annoncerer vores trækning af landsholdet, da vi har forhandlet med vores forsikringsselskab om dækning af de økonomiske tab, som en aflysning af deltagelse ved VM vil medføre. Udfordringen er, at ICU som nævnt ikke har aflyst, men udsat. Det giver en masse bøvl, da landsholdene først stod til at skulle flyve den 24. april, hvilket følger de nuværende indskærpede rejsevejledninger, men som vi ikke ved om er i effekt på afrejse dagen. Vi var derfor reelt ikke var berettiget til dækning – samtidig er vi så tæt på den oprindelige afrejse, at vi ikke kan afbestille uden et stort tab til følge. 

Økonomisk har der rigtig stor betydning for os at begrænse skaderne. Det er lykkes DAFF, i første omgang, i samarbejde med Holstebro RejseCenterat indgå aftale om afbestilling af flybilletter med et begrænset tab. Samtidig er det lykkes DAFF at indgå aftale med vores forsikringsselskab om, at de på trods af de reelt ikke er forpligtiget til dette, dækker vores tab på afbestilling af alle flybilletter, da vi har gjort hvad vi kunne for at begrænse omfanget af tabet. 

Vi vil nu se frem mod Verdensmesterskaberne i Cheerleading 2021, og starte arbejdet med at få vores 2 landshold i cheerleading, All Girl og COED, klar til dette – på nuværende tidspunkt har vi ikke noget info på VM 2021, så snart det foreligger vil vi annoncere dette. 

De to landstrænere, Mie Høg Heegaard og Gerardo Mora er i tæt dialog med udøverne, som er blevet informeret.