Forside Amerikansk fodbold - fremhævet A-landshold Danmark er direkte kvalificerede til A-EM 2018

DAFF har den 22. juni 2017 modtaget en mail fra IFAF, hvori der står, at Danmark er direkte kvalificerede til A-EM næste år, da Italien har valgt ikke at være en del af IFAF.

Det betyder, at Danmark ikke skal spille en kvalifikationskamp i år, som ellers planlagt. Med udgangspunkt i den sene udmelding har vi derfor valgt helt at aflyse de planlagte A-aktiviteter i juli-august, for at fokusere på A-EM i 2018. Det er endnu ikke fastlagt hvor A-EM skal spilles, men det er sikkert, at Storbritannien, Sverige og Finland, ud over Danmark, ligeledes er direkte kvalificerede, ligesom det forventes, at flere lande vil komme til inden A-EM 2018. A-EM forventes spillet i et af de direkte-kvalificerede lande – endelig afklaring, håber vi, kommer til IFAF-årsmødet i Canada i slutningen af juni. Både DAFFs Formand Michael Brøndum Hansen og DAFFs Sportschef Lars Carlsen deltager ved årsmødet.

DAFFs Sportschef og A-landsholds-Head Coach Lars Carlsen vil sammen med koordinatorgruppen hurtigst muligt udarbejde en plan for arbejdet frem mod A-EM 2018 Den foreløbige plan er nu, at de første aktiviteter allerede vil finde sted i slutningen af 2017. Sammen med afklaring om hvor A-EM skal spilles, håber DAFF ligeledes at få et tidspunkt snarest muligt, således trænerstaben kan lave hele planen færdig.

I DAFF er vi meget ærgerlige over, at Italien har valgt ikke at være en del af IFAF. Sportschef Lars Carlsen har været i løbende dialog med IFAF og brugt mange kræfter på at få denne A-landsholdskamp igennem. Vi har allerede glædet os til en A-landsholdskamp på hjemmebane. Desværre har vores indsats ikke båret frugt, og vi må nu se fremad mod et spændende A-EM i 2018.