Forside Flag Football Danmark går efter femte europamesterskab i streg på hjemmebane

Selvom mange ikke er klar over det, er Danmark faktisk en magtfaktor inden for sportsgrenen flag football, der er en form for lillebror til amerikansk fodbold. Det danske landshold har fire gange i træk vundet titlen som Europas bedste, og landsholdet har flere gange opnået topplaceringer ved verdensmesterskaberne. I 2016 vandt Danmarks herrelandshold sølv ved VM i USA.

I den kommende weekend står slaget for både det mandlige og kvindelige landshold i flag football på hjemmebane.

Hvor mændene må være favoritter til endnu en gang at stille sig på øverste trin på sejrsskamlen, kan kvinderne forvente hårdere modstand. På kvindesiden er Israel favoritter, men både Storbritannien og Danmark bør også regnes med.

Høje forventninger til hjemmebanen

Ud over titlen som regerende, firdobbelt europamester er hjemmebanen også en af grundene til, at især de danske herrer forventes at kæmpe med om guldet, når kampene går i gang på Valby Stadion fredag den 1. september.

Landstræner Kasper Lindén ser frem til en spændende turnering, der kan vise noget af verdens bedste spil:

”Det bliver fantastisk at spille landskampe på hjemmebane, og vi håber på en masse publikum i ryggen. Det er altid federe at spille bold, når man kan mærke opbakningen fra publikum,” siger Kasper Lindén.

Også kvindernes landstræner, Lars Abrahamsen, regner med, at landsholdet kan klare sig godt på hjemmebanen.

”Israel må være favoritter, de har af de deltagende hold placeret sig bedst ved de senere slutrunder. Der er flere og flere kvinder og piger, der spiller flag football i Danmark, og pilen peger den rigtige retning for holdet,” siger sportschef Lars Carlsen.

En kort introduktion til flag football

Spillet minder på mange måder om amerikansk fodbold, hvor det gælder om at få en oval bold ned i enden af modstandernes banehalvdel – den såkaldte end zone. Formår man det, scorer man point.

Modsat amerikansk fodbold spiller man på en mindre bane og uden det beskyttende udstyr, fordi flag football er en ikke-kontaktsport. Man tackler modstanden ved at trække et plastik flag, der hænger fra hver hofte, af – herfra navnet flag football.

Når man er tacklet, har man brugt et forsøg, som kaldes et spil, og man har først fire forsøg på at komme over midterlinjen. Lykkes det, får man fire forsøg til at score.

Sport i verdensklasse i Valby

Europamesterskaberne i flag football bliver spillet på Valby stadion, hvor åbningskampen står mellem Sveriges og Israels herrehold – de to landshold åbner ballet klokken 13.00, og herefter bliver der spillet en masse kampe i løbet af weekenden.

Finalen bliver spillet klokken 15.00 for mændene og klokken 13.40 for kvinderne søndag den 3. september, og her håber begge landstrænere på stor opbakning.

”Vi har en klar målsætning om at nå langt i turneringen, og vi vil gerne opfordre alle, der kunne finde det interessant, til at komme ud og heppe. Det giver en ekstra gejst for spillerne, og sporten er i forvejen fyldt med spektakulære, atletiske aktioner, så der er så godt som garanti for underholdning, uanset kendskabet til sporten,” siger landstrænerne.

For mere information kontakt Janni Wissing Nielsen på jwn@daffmail.dk eller telefon 25 77 23 16.

 

Skribent: Mikkel Guldbjerg Jensen