Forside Amerikansk fodbold Danmark starter NM med flot sejr mod Norge

De unge danskere blev udfordret af et overraskende godt norsk landshold, og kampen blev først afgjort til allersidst. Efter en sejr på 28-23 venter nu enten Sverige eller Finland i finalen på lørdag.

Eksplosiv start på kampen

Danmark kom godt fra start med et ”zone read” fra startende quarterback Alexander Schwartz-Kristensen bragte Danmark til Norges 25 yard-linje, og kort efter scorede Lukas Roland Stegeager for værterne til 7-0.

Også Norges angreb kom godt fra start. Quarterback Wilhelm Arnes Domaas guidede sikkert sit hold nedad banen, og forlængede drivet med et flot kast på en vigtig 4. down. Netop Domaas satte også Norges første point på tavlen, da han med et imponerende løb strøg forbi det danske forsvar.

Victor Løvenholt Alvan Mazanti kom ufrivilligt i fokus, da han på det efterfølgende kickoff fumblede, og Norge kunne igen kalde deres angreb på banen.  Det danske forsvar havde denne gang mere succes, og fik ret hurtigt stoppet nordmændene.

Det danske angreb nåede kun lige på banen, før de igen måtte løbe mod sidelinjen. Det skete på baggrund af en positiv oplevelse for danskerne. Runningback Patrick Lolk Rasmussen bragte med et imponerende 80 yard-løb danskeren foran på ny.

Domaas leverede gang på gang, og selv på en meget lang tredje down, fandt han en løsning, og kastede til runningback Fredrik Alexander Brenna. Domaas virkede i perioder som en en-mands-hær, og æren for Norges andet touchdown må også tilskrives ham.

David Mac Espersen bragte Danmark i position til igen at komme foran med et flot return, og kort efter kunne August Baunehøj Lillie igen bringe Danmark foran.

Underlig norsk udskiftning

Norge skiftede nu quarterback, og Oskar Jensen Bakkeli fik chancen bag center. Det danske forsvar så ud til at have væsentligt bedre styr på Bakkeli, og fik hurtigt sendt ham og resten af Norges angreb ud på sidelinjen. Samtidig leverede special teams et stort spil, og fik forhindret den norske punter i at slippe af med bolden. Igen var der skabt gode betingelser for angrebet, og kort efter scorede Lukas Roland Stegeager for anden gang i kampen, og Danmark kunne føle sig mere rolige ved stillingen 28-14, da dommerne fløjtede af for første halvleg.

Bakkeli startede også anden halvleg for Norge. Det virkede en smule besynderligt, når man havde set, hvor godt Domaas havde spillet i det meste af første halvleg. Også Danmark skiftede quarterback til anden halvleg, hvor Christoffer Bay Carstens fik chancen.

Kampen startede mere roligt ud i anden halvleg, og da det begyndte at ligne en norsk scoring, betød et dårligt snap, at Bakkeli fumblede.

Alligevel blev den første scoring i halvlegen norsk, da et højt snap gik over den danske punter og igennem endzone.

Anden halvleg var i det hele taget meget anderledes end første. De to forsvar så ud til at have luret angrebene, og det var langt sværere at flytte bolden kontinuerligt.

Norge gav aldrig op

Nu lod det til at nordmændene lugtede blod. Domaas blev med sat ind igen, men han traf sin første dårlige beslutning i kampen på et pitch-spil, og det resulterede i en norsk turnover.

Domaas forsøgte at rette op på sin fejl, da han igen kom på banen. Som han havde gjort det meste af første halvleg, skabte han adskillige stor spil for nordmændene, og danskerne må være glade for, at han ikke spillede hele kampen for nordmændene.

Da det danske forsvar endnu en gang fik stoppet det norske angreb, lignede det, at sejren lige så stille skulle køres i hus, men norske Ole Benjamin Thomassen havde andre planer, og han returnerede et punt til touchdown, og reducerede den danske føring på ny. 28-23 og nervøsiteten kunne mærkes hos de unge danske spillere.

Domaas havde nu to minutter til at føre sit hold frem til et kampafgørende touchdown. Norge formåede ikke at fuldende deres comeback, og danskerne kunne ånde lettet op, da dommerne fløjtede kampen af. En sejr på 28-23 betyder, at enten Sverige eller Finland venter i finalen i NM på lørdag!

Scoringer

1st quarter:

7-0 – 15 yard run, #1 Roland Stegeager (PAT good)

7-7 – 25 yard run, #3 Arnes Domaas (PAT good)

14-7 – 80 yard run, #7 Lolk Rasmussen (PAT good)

2nd quarter:

14-14 – 1 yard run, #3 Arnes Domaas (PAT good)

21-14 – 1 yard run, #20 Baunehøj Lillie (PAT good)

28-14 – 2 yard run, #1 Roland Stegeager (PAT good)

3rd quarter:

28-16 – Safety , snap through endzone

4th quarter:

28-23 – 55 yard punt return, #82 Benjamin Thomassen (PAT good)