Forside Flag Football Danmark vinder bronze ved Flag Football VM i Panama

Det danske herrelandshold sikrede sig bronzemedaljerne i en fantastisk underholdende og spændende kamp mod Mexico, som Danmark vandt 38-34.

En hård pulje

Der var på forhånd lagt op til en hård gruppe, hvor Danmark bl.a mødte de forsvarende verdensmestre fra USA, samt stærke nationer som Mexico og Canada.

Det var netop Mexico, som Danmark havde haft en lignende tæt kamp med i gruppespillet, hvor det dog var Mexico, som trak det længste strå og slog Danmark 48-47 åbningskampen ved VM. Gruppespillet bød da også på både op og nedture, men flotte sejre mod Israel, Guatemala og Canada gav Danmark en 2. plads i gruppen og dermed en kvartfinale mod værtsnationen Panama.

Tidligt i turneringen fik Danmark to skader på holdet, som betød at vejen frem mod finaledagen blev endnu hårdere end forventet. Skaderne betød at flere af de bærende kræfter på holdet måtte spille mange af de 8 kampe både på offense og defense, og hele holdet måtte rykke tættere sammen for at få et godt resultat med hjem.

En overbevisende kvartfinale, svær semifinale

Kvartfinalen var en af VM’s helt store præstationer, og Panama blev blæst af banen med en stor præstation af både offense og defense, der havde flere dybe touch downs og interceptions på afgørende tidspunkter.

Værtsnationen Panama havde fordel af stor opbakning fra de mange tilskuere på stadion men Danmark havde allerede tidligt i kampen det spillemæssige overtag og kørte sejren hjem på fineste manér.

I semifinalen skulle Danmark endnu engang møde forhåndsfavoritterne fra USA, som denne gang satte en tyk streg under deres favoritværdighed. Danmark kæmpede bragt og justerede flere gange taktikken, men USA’s frygtindgydende atleter som talte tidligere NFL spillere var alligevel for stor en mundfuld og efter en god start så de sig ikke tilbage. USA vandt semifinalen over Danmark med 34-7 og efterfølgende finalen over Østrig. De danske drenge høstede stor anerkendelse fra bl.a. USA efter den første gruppekamp var endt 33-34 til USA.

Head Coach Kasper Lindén var trods den tabte semifinale tilfreds med holdets indsats; ”Trods en misset finaleplads er jeg utrolig stolt over drengene. Vi har spillet fantastisk flag football gennem hele VM, og jeg kan ikke sætte en finger på holdets arbejdsindsats, det er mange måneders forberedelser og træning som bliver sluppet løs til sådan en turnering og måden vi vinder bronzekampen er meget sigende for holdet. Drengene nægtede at tabe og uanset hvad Mexico kom med så fik vi hele tiden formået at slå igen og spillede med stor vilje og hjerte hele kampen”

3’er i verden!!

Nederlaget til USA, sendte Danmark i bronzekampen, hvor Mexico ventede. Kampen bølgede frem og tilbage mellem to hold der virkelig ville sætte et flot punktum for turneringen, scoren blev 38 – 34 i Dansk favør efter et sent touchdown af Danmark. Mexico havde til sidst chancen for at komme tilbage i kampen, men Danmarks defense ville det anderledes, og leverede de sidste spil med så stor skarphed at Mexico blev lukket ned, og måtte forlade banen som tabere af bronzekampen.

Danmarks Offensive kaptajn og quarterback Frederik Løchte Ermler blev udvalgt til turneringens bedste på sin position og førte det danske angreb flot igennem VM.

Jeg er utrolig stolt over denne pris i så stor en turnering og hele holdet har en kæmpe andel i den. Især kampene mod USA giver hår på brystet, og en masse erfaringer vi kan bygge fremtiden for vores landshold på” udtaler Frederik.

Det danske herrelandshold bliver fejret ved en reception i Københavns lufthavn når de lander kl. 12:50 tirsdag d. 14. august.