Forside Amerikansk fodbold Amerikansk fodbold - fremhævet Dansk dommersucces ved IFAF World Championship i Mexico

Når der i aften spilles finale i U19 verdensmesterskaberne i Mexico bliver det uden USA som deltager. USA tabte overraskende til Mexico og måtte tage til takke med at spille om bronze. Dog er det ikke overaskende at der endnu engang er dansker blandt dommerne som skal styre slagets gang. Frank Kristensen er udtaget til finalen som side judge. Med Franks udtagelse til VM finalen har der været danske dommere på banen til alle VM finalen siden 2009.

Frank har dømt hele turneringen som referee, men i finalen skal Frank altså være side judge, på det 8 mands store finale crew, som anføres af Bill LeMonnier fra USA. Frank får også selskab af den norske dommer Tommy Thordarson. Frank har været en del af den internationale trup der den sidste uge har dækket kampene til VM, og har med sin indsats formået at placere sig blandt de allerbedste dommere i truppen.

”Det er meget flot at Frank Kristensen skal være med på dommercrew til U19 VM finalen og noget vi alle skal være stolte over, men det overrasker mig ikke – danske dommere har generelt et meget højt internationalt niveau, og ikke mindst Frank, der har dømt mange internationale kampe på højt plan.” Udtaler DAFFs Sportschef Lars Carlsen.

”Det vidner om, at det ikke kun er som spiller eller coach man kan gøre karriere, men hvis man går rundt derude og tænker, at det med at være dommer kunne være interessant, så er det faktisk muligt at nå langt, ikke mindst i Danmark, hvor vi har en god dommeruddannelse” slutter Lars Carlsen.

At få lov at dømme VM filanen er et kæmpe skulderklap og er resultatet af flere års hårdt arbejde, dels med konstant at forbedre sig selv, men også at lære fra sig således at DAFF fortsat kan holde en høj standard blandt de bedste dommere. Her har Frank også gjort sig bemærket og har i år blandt andet været med til at udvikle e-learnings modulerne til de særlige U12/U14 dommermoduler.

Tillykke til Frank med udtagelsen.

Kampen spilles søndag aften kl. 16 lokal tid (kl. 23 dansk tid).

Kampen kan ses via følgende links:

Canadisk tv: http://footballcanada.com/2018-ifaf-world-junior-championships-to-be-lived-streamed-by-cbc-and-maximo-advance/

Mexicansk tv: https://www.facebook.com/pg/MaximoAvance/videos/?ref=page_internal

Relaterede ARTIKLER