Forside Flag Football De danske damer bliver nr. 4 ved EM 2013

Danmark skulle på turneringens tredjedag spille kvartfinale mod Italien – en modstander som Danmark allerede havde mødt en gang i turneringen. Denne gang var der dog en semifinale plads på spil, hvilket på forhånd var holdets erklærede mål.

De danske piger kommer fantastisk fra start, og sætter sig på kampen med en solid 14-0 føring. Italien får dog reduceret kort inden pausen, hvor endnu en dansk spiller må forlade banen, med det der ligner en alvorlig skade efter et sammenstød med en italiener. Kampen slutter dramatisk med fire italienske forsøg fra danskernes 15 yard-linje. De danske piger holder dog stand, og vinder kampen 14-12.

Semifinalen

I semifinalen stod der Østrig på menuen. Østrigerne kommer hurtigt foran, og danskerne formår ikke at sætte point på tavlen. Østrigerne kan knæle kampen hjem ved stillingen 32-0.

Kampen om 3. pladsen vs. Israel

De danske piger stod nu med muligheden for at vinde en bronzemedalje. Her hed modstanderen Israel. Med en del skadede spillere, men alle hjemvendt fra hospitalet, stillede damerne op med 6 kampklare spillere.

Første halvleg er en nydelse for de danske trænere og tilskuere. Et solidt defense frustrerer tydeligt israelerne, og lukker munden på den ellers notorisk larmende israelske sidelinje. Danmark fører 7-0 ved pausen. I anden halvleg løber pigerne tør for kræfter, og israelernes løbespil begynder at virke. Efter en sej kamp af ender kampen desværre 27-13 til Israel.

Jakob Espersen: Stor præstation

Selvom metallet glippede, er resultatet stadigvæk det bedste for et dansk kvindelandshold i flag football nogensinde, hvilket lover godt for fremtiden. ”Skaderne haglede desværre ned over den i forvejen smalle trup, hvilket gør holdets præstation endnu større” udtaler Jakob Espersen, Holdleder for damelandsholdet. ”Vi er så stolte af deres præstation – vi har nogle seje damer i Danmark” afslutter han.

Læs mere om damernes EM her.

 

 

Relaterede ARTIKLER