Forside Amerikansk fodbold De nominerede til DAFFs Hall of Fame 2022 er…

Nomineringen til DAFFs Hall of Fame er på plads. Valgmaterialet er sendt ud, og nu starter ventetiden under afstemningen! De nye medlemmer får besked i slutningen af september.

De nominerede til DAFFs Hall of Fame 2022 er:

SPILLER

 • Kasper Øelund
 • Mikkel Vangsgaard
 • Morten “Speedy” Hejndorf

TRÆNER

 • Patrick Bergvold

BIDRAGSYDER

 • Ingen nomineringer.

De nominerede er…

SPILLER

Kasper Dyhr Øelund

Aktive år: 13 år

Klubber:
Copenhagen Towers
Avedøre Monarchs
Søllerød Golddiggers
Hawaii Warriors (USA)

Kasper Dyhr Øelund var i mange år en af de mest dominerende Linebackers, som har spillet i Danmark. Kasper var aldrig en højtråbende spiller, men ledte gennem sit fantastiske spil. Som Linebacker var han en mester i at læse angrebet og var derfor altid et skridt foran de spillere, som prøvede at blockere ham. Han var ikke kun dygtig til at time, når han skulle blitze, men havde også overblik til at se, hvor andre blitz ville komme fra og dermed skabe bedst mulige betingelser for sig selv og sine medspillere. Kasper var også dygtig til at dække op for kastespillet. Han havde mange interceptions. En af de flotteste mod Europas nummer et: Vienna Vikings.

Han var fantastisk mod løbespillet og hans placeringsevne var ud over det sædvanlige. Han var en sikker tackler og kunne også levere store “hits”. Kasper var en meget komplet linebacker, der kunne det hele.

Hans CV siger det meste. Han var med til at føre både junior og seniorlandshold til nogle af de bedste resultater, Danmark har haft. Han var en meget seriøs spiller med et kæmpe talent. Han var en meget vellidt spiller og en fantastisk holdkammerat. Han blev altid udtaget på all-star hold efter turneringen var slut. Få spillere har præsteret på det niveau som Kasper har. Han er en spiller, som alle, der har været inde i fodboldmilijøet på hans tid, kender til. Mange af de Linebackers vi ser dominere i ligaen og på landsholdet i dag, har lært bag Kasper.

Kasper har altid været en stille spiller, men hans CV taler klart og tydeligt for at vi har med en spiller at gøre, som har givet en masse til sporten.

Mikkel Vangsgaard

Aktive år: 12 år

Klubber:
Copenhagen Towers
Avedøre Monarchs
Santa Barbera College
Søllerød Gold Diggers

Der er få, der har betydet så meget for linebacker positionen i Danmark, som Mikkel Vangsgaard. Mikkel har været hele vejen gennem dansk amerikansk fodbold, fra future bowl, National ligaen, ophold i USA og landsholdet.

Mikkel Vangsgaard var, som spiller, kendt for sin rigtig gode spilforståelse. Han var altid meget velforberedt til træning og kamp, hvilket var med til at gøre alle omkring ham bedre. Han var en hurtig og sikker tackler mod løbespil, men han var også en ”moderne” linebacker, der var i stand til at dække tightends og slot reciervere op i kastespillet. Dette gav de forsvar, han spillede på, en kæmpe fordel. Mikkel var den første rigtigt effektive Linebacker mod de mange spread offense der kom frem på det tidspunkt.

Han var en leder på et Søllerød forsvar, der både vandt 2 danmarksmesterskaber men også en EFAF cup. På landsholdet ledte Mikkel som kaptajn holdet frem til de største resultater, som det danske landshold endnu har opnået. Mikkel var en spiller som fik indført en seriøs og professionel tilgang til sporten både i Søllerød og på landsholdet. Et sted hvor Mikkel virkelig adskiller sig, var hans måde at hjælpe hans medspillere, både på klubplan og landshold.

Rigtige mange af de linebackers der i dag dominerer i national ligaen eller udenlandske ligaer, har trænet sammen med eller under Mikkel og han har altid lært en masse fra sig. Mikkels perfektionisme omkring forberedelse, træning og kamp gjorde ham til en helt unik spiller, som har haft enorm indflydelse på dansk amerikansk fodbold.

Morten ”Speedy” Hejndorf

Aktive år: 21

Klubber:
Hvidovre Blackfoots
Vestegnen Volunteers
Greve/Avedøre Monachs
Virginia Monachs (USA semi-pro)
Hvidovre Stars
Søllerød Gold Diggers
Morten Hejndorf startede sin karriere i Hvidovre Blackfoots, hvor han var den mindste spiller men han spillede større(Noget der skulle kendetegne hele hans karriere). Han blev en vigtig brik på det Volunteers juniorhold, der skulle dominere juniorligaen i flere år. Han spillede både Safety, Runningback og Quarterback.

Morten indledte sin senior karriere i Greve Monarchs, hvor han som startende Safety tog det nyoprykkede hold i nationalligaen, hele vejen til Mermaidbowl. Morten valgte at rejse vest på og blev en del af det semi-professionelle hold Virginia Monarchs. Her spillede Morten side om side med forhenværende NFL-spillere og College-stjerner, hvis collegekarrierer netop var afsluttet. Her hjalp han både som Safety og special teams-es holdet til en sejr i Atlantic division. Morten nåede lige at vende hjem og spille mermaidbowl med Avedøre Monarchs, hvor han deltog i en af de tætteste finaler nogensinde. Her var Morten med til at afgøre kampen med en ”game-winning” interception.

Morten var derefter en fast del af det Monarchs hold, der vandt 3 mermaidbowls. Han var fast mand som safety, hvor hans spillestil var kendetegnet af masser af store spil. Store hits, interceptions taget til touchdowns osv. Ligeledes var han en elite special team spiller, hvor han var utroligt værdifuld. Især med at blockere spark, samt jagte returnere ned.

Morten forsatte derefter i Hvidovre Stars og senere Søllerød Golddiggers. I Golddiggers blev han genforenet med sin gamle headcoach samt Safety-makker, og det resulterede i en EFAF-cup sejr, hvor Morten i semifinalen mod et stærkt fransk Amiens Spartans hold fremtvang en vigtig fumble på netop special teams. Ligeledes lukkede han ned for Razorbacks Amerikanske stjerne import WR i finalen med nogle store hits. Han har deltaget på et utal af landshold og har altid spillet både fast i forsvaret samt så mange special teams, trænerne kunne få ham på.

Morten, en spiller, som man har elsket at spille sammen med og hadet at spille imod. Hans temperament var ligeledes berygtet af både med- og modspillere. Der er ikke mange, der har et CV som ham, og ingen anden dansk safety kan præsentere så mange highlights som ham. Da han satte støvlerne på hylden, er det helt sikkert mange WR i det danske land, der har fejret det.

Alt i alt har vi at gøre med en af de største spillere, som har sat sit meget tydelige præg på dansk amerikansk fodbold siden 1995, og som stadig huskes af flere spillere, der har været offer for hans brutale spillestil.

 

TRÆNER

Patrick Borgvold Bergstrand, Træner (& Bidragsyder)

Opsummering:

 • Træner for Herlev Rebels / Ballerup Renegades 2006-2015
 • Finaleplads 2011
 • 3. plads 2008 & delt 3. plads 2009, 2010, 2013, 2014 & 2015
 • Træner for herrelandsholdet 2009
 • Første EM titel & ubesejret som træner
 • Medlem af Flagudvalget 2006-2009, heraf formand 2007-2009
 • Ansvarlig for Viasat Bowl 2008 & 2009 (2 af de 3 største 1-dags turneringer i Danmark)

Patrick er en af de personer, som har betydet mest for Flag Football i Danmark i sin rolle som klubtræner for Herlev Rebels, formand for flagudvalget i 3 år & ubesejret landstræner for herrelandsholdet i 2009, da EM blev vundet for første gang (og vi er stadig forsvarende mestre). Patrick kom ind i sporten i efteråret 2005, og allerede i 2006 meldte han sig ind i flagudvalget for at bidrage til sportens udvikling. Samtidig tog han teten i Ballerup Renegades og blev spillende træner. 2007-sæsonen overtog Patrick formandsrollen i flagudvalget og blev den kun 2. formand for udvalget.

Derudover stod 2007 sæsonen for en oprykning for Renegades til den bedste række, hvor man med det samme blandede sig i topstriden og tog en 3. plads i 2008. I 2009 fik Patrick rykket klubben ind i Herlev Rebels, hvilket gav klubben bedre rammer. Derudover bød året også på en ekstra rolle som landstræner, hvor herrelandsholdet gik ubesejret igennem EM i Irland og blev Europamestre for første gang, en titel man stadig sidder på 13 år senere. Under Patricks ledelse forblev klubben helt i toppen og fra 2008-2015 var det kun i 2012, at man var uden for medaljerne.

Patrick var foran på forberedelserne og var første træner, som brugte videoklip til at finde huller i modstandernes forsvar og tendenser på offense. Derudover var hans mandskabspleje helt i top, og han havde styr på, hvordan alle spillerne havde det og hvordan han kunne få det bedste ud af hver & en.

Bunden kom i 2010 sæsonen, hvor næsten hele 1.-holdet stoppede eller skiftede klub i løbet af sæsonen, og 2.-holdet overtog kampene i FNL og stadig sikrede en semifinaleplads. Dette førte også til toppunktet, da den samme trup i 2011 gik hele vejen til Dannebrog Bowl, men tabte. Succesen var gode forberedelser og at Patrick havde bygget et godt socialt sammenhold, så alle spillere var klar til at steppe op. Forberedelserne var tydelig i semifinalen mod klub europamestrene fra 2010, hvor man var nede 20-0 indtil sent i 1. halvleg, men fik justeret lidt og scoret 35 ubesvaret points til at sikre sejren.

I 2013-2015 manglede holdet det sidste til at gå forbi Mammoths & Armadillos og blev nr. 2 i semifinale playoffs uden deltagelse i endnu en finale, hvor der manglede de individuelle kompetencer til helt at følge med.

For gennemgående, så har Patrick udover i 2009 & 2010 kun haft rådighed over én landsholdsspiller (2015), hvilket fortæller, at han har fået det bedste ud af sit materiale. Udover EM sejren i 2009, så vandt Rebels 3 gange pokalturneringen fra 2009-2011

Som formand for flagudvalget fik Patrick udvidet sporten yderligere, og man nåede op på 22 hold i vest & 30 hold i øst i 2009.

Der var klar rollefordeling, og med Patricks ledelse fik man arrangeret store rookie turneringer med Viasat som brand, hvor 2009 udgaven i Avedøre havde deltagelse af ca. 50 hold inklusiv en juniorturnering, så der kunne lokkes nye spillere & hold til. Et sted, hvor Patrick også hjalp til med at byde klubberne velkommen og de kunne forstå de praktiske udfordringer som nyopstartet klub.

Kort opsummeret, så fik Patrick fortsat den fremgang, som Flag Football havde skaffet sig under Anders Normann’s ledelse, og han var altid klar til at hjælpe holdene med at komme i gang med sporten. Derudover så var han banebrydende med videoforberedelser & så overpræsterede han som træner ved at holde Rebels i toppen igennem alle sæsoner trods spillermaterialet nok tilsagde en lavere forventet placering.

BIDRAGSYDER

Ingen nomineringer

Relaterede ARTIKLER