Forside Flag Football Dobbelt guld til Danmark ved EM på hjemmebane

Der var store forventninger og forhåbninger til de danske landshold i flag football, da de skulle dyste om titlen som europamester på både dame- og herresiden i Valby i weekenden. De rød-hvide mandskaber skuffede heller ikke, og kunne søndag begge lade sig hylde som Europas bedste.

Især på herresiden måtte danskerne betegnes som forhåndsfavoritter, da Danmark inden turneringen var firedobbelt regerende mester, og det høje niveau var tydeligt gennem hele turneringen.

Dobbelt opgør mod Israel

I finalen ventede Israel, som også mødte Danmark i kvindernes finale.

De danske favoritter kom flyvende fra start, da quarterback Frederik Ermler kastede en dyb bold hen over det israelske forsvar til wide receiver Silas Meyer-Juhlin, der i øvrigt blev kåret til turneringens vigtigste spiller.

Israel forsøgte at svare tilbage på den efterfølgende angrebsserie, men cornerback Emil Gufler læste israelernes spil og sprang atletisk ind foran en israelsk angrebsspiller og interceptede bolden.

Herrerne tog en sikker sejr på 39-19, da dommerne kunne fløjte kampen af og sikrede sig dermed titlen som femdobbelte europamestre.

Fra fjerdeplads til Europamester

På damernes side var udsigterne ikke helt så skråsikre fra start.

”Vi spillede tæt mod Israel sidste år, så vores forventninger til mesterskabet var bare at slå Israel. At det så skulle blive i finalen og dermed sikre os en guldmedalje er en kæmpe bonus, som vi er meget stolte af,” siger landstræner Lars Abrahamsen efter gårsdagens sejr.

Tidligere har damerne vundet en fjerdeplads i 2013, og Lars Abrahamsen mener, at dette års sejr skyldes et endnu stærkere sammenhold mellem spillerne og træneren, som har taget nogle gode erfaringer med fra sidste års turnering.

Danmark holdt det høje niveau hele vejen

Det høje niveau viste sig ikke mindst i finalen.

Damerne kom stærkt fra start med et touchdown på et af de første drives i kampen. I de resterende drives holder danskerne niveauet og leverer et eminent forsvar, som ikke forærer Israels damer noget.

Slutstillingen på 33-6 til Danmark vidner om danskernes klasse, som de øvrige hold altså ikke kunne stille noget op imod.

Det danske herrelandshold og damelandshold kunne således gå fra finalerne med to suveræne sejre over Israel.

Se resultater fra hele turneringen her: Results from IFAF EC Flag Football