Forside Amerikansk fodbold Finland slår Sverige i den anden semifinale ved NM 2017

Af: Jonas Nemming

Foto: SBC Foto

English version will be available later

I en til tider ret rodet kamp med skiftende føringer kampen igennem viste Finland sig til sidst som det bedste hold, og slog Sverige 16-12. De skal nu møde Danmark i finalen ved de nordiske mesterskaber i morgen eftermiddag.

Sverige slap bedst fra rodet først halvleg

Det var en hæsblæsende start på kampen med fumble af Sverige på kickoff. Finland var hurtigst over bolden, og de kunne starte deres angreb på Sveriges 26 yard-linje. Finland startede med flere tunge løbeformationer, som Sverige havde svært ved at stoppe, og Saidou Jallow bragte Finland på 6-0.

Sveriges angreb startede egentlig kampen pænt, men efter at have arbejdet sig nedad banen, betød et dårligt snap, at Finland igen kunne fremtvinge en fumble.

Indledningen var fyldt med turnovers, og næste gang var det Sveriges tur til at forcere én. Jonas Hedlund stod for kampens første interception.

Sveriige fik bedre gang i deres angreb på afslutningen af første quarter, og fik udlignet med et touchdown-kast af Valter Ragnesjö til Viggo Svedlund.

I starten af andet quarter var Finlands tur til at levere et dårligt snap, og Sveriges angreb kunne starte deres drive på den finske 15 yard-linje. Sverige skiftede desuden quarterback, men indskiftede Philip Antonsson kunne ikke udnytte det ellers fordelagtige udgangspunkt skabt af Finlands fumble til at bringe sit hold foran, og kastede i stedet en interception på en lang fjerde down. Det var Finlands Miika Kuipers, der fik fat i bolden.

De to hold var ikke færdige med turnovers i første halvleg. Svenske Filip Hörnell stod klar til at returnere et punt, men kunne ikke holde fast på bolden, og Finland udnyttede gaven til at bringe sig på 9-6.

Sverige svarede hurtigt igen på den finske føring, og Max Qvarnström bragte Sverige foran 12-9 efter et stort løb.

Inden halvleg fik svenskerne en stor chance for at bringe sig yderligere foran. Igen kom det efter problemer i forbindelse med et finsk punt, men stillingen forblev 12-9 til pausen.

Finland bedst da det gjaldt

Arttu Ketonen satte Finland godt i gang i anden halvleg med et fint catch, men Sverige fik stoppet et ellers lovende finsk angreb kort efter.

Sverige startede anden halvleg med deres tredje quarterback, Johan Hallgren, på banen. Hallgren skulle særligt holde øje med Edward Vesterinen, som den finske head coach i vores optakt også have fremhævet som en af holdets store profiler. Vesterinen sluttede kampen med tre sacks, og var en konstant trussel for de svenske quarterbacks.

Tredje quarter var en stille affære uden scoringer, men i fjerde quarter bragte Finland for alvor spændingen tilbage i kampen, da de bragte sig foran 16-12.

Sverige havde nu i den grad brug for at få gang i deres angreb, men blev holdt tilbage af simple fejl som flere false starts og dårlige snaps. Det så alligevel ud til at skulle ende med en svensk sejr, da de fremskaffede fire nye downs blot én yard fra endzone, men det finske forsvar steppede op, da det virkelig gjaldt. Med endnu en interception af Miika Kuipers blev kampen kampen afgjort, og Finland bliver Danmarks modstander i lørdagens finale. De slog Sverige med 16-12.

 

Scoringer

1st quarter:

0-6  – 2 yard TD run, #30 Jallow (PAT missed)

6-6  – 5 yard TD pass, #7 Ragnesjö to #42 Svedlund

2nd quarter:

6-9 – 25 yard FG, #2 Kuipers

12-9 – 43 yard TD run, #22 Qvarnström

3rd quarter:

– No score –

4th quarter:

12-16 – 23 yard TD pass, #12 Töyry to #10 Viinamäki

Relaterede ARTIKLER