Forside Flag Football FIT FIRST seminarer skydes i gang – og DAFF er med

Så er det i næste uge, at seminarerne omkring FIT FIRST starter. Mandag d. 11. marts skydes første seminar i gang i Brøndby efterfulgt af et seminar torsdag d. 14. marts i Odense, hvorefter tredje og sidste seminar afholdes i Aarhus d. 27. marts. I alt 275 skolelærer og andre interesserede har meldt sig til at høre mere om projektet.

Hvad er FIT FIRST?

For kort at summere op, så er FIT FIRST produktet af et samarbejde mellem Syddansk Universitet (SDU), Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Under Danmarks Idrætsforbund har 10 forbund meldt sig til at udarbejde undervisningsmateriale som passer til konceptet.

FIT FIRST konceptet er omhyggeligt udviklet ud fra den nyeste viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form, trivsel og læring. Det er et undervisningsforløb målrettet indskolingen i de danske grundskoler med hovedfokus på hyppig, intens og involverende træning med udgangspunkt i forskellige idrætsgrene.

Se mere i den officielle invitation her.

Hvorfor er DAFF med i FIT FIRST?

DAFF er gået med i projektet med tanken om at udbrede kendskabet til amerikansk fodbold og flag football. Materialet er udviklet indenfor flag football og har en legende tilgang, da det skal ramme børn i alderen 6-10 år. Materialet er udviklet på en måde, så den enkelte idrætsunderviser selv kan undervise i flag football, og derfor ikke er afhængig af en footballkyndig.

Det vides ikke hvordan projektet udvikler sig, men håbet er, at flere børn vil få interesse for amerikansk fodbold og flag football, og derfor vil finde vej ud til vores klubber.  Vi håber, at alle klubber er klar til at tage imod de børn, som forhåbentlig kommer til at henvende sig hos dem, og at de får en god oplevelse, så de bliver i klubben. Vi tror på, at ungdomsflag har kæmpe potentiale og kan bidrage til vækst i både flag football og amerikansk fodbold.  Pt. er der ingen steder, der kan spilles ungdomsflag, men det kan opstartes simpelt på samme måde som U10/U12/U14 stævnerne.

Til U10/U12/U14 turneringsmødet d. 17. marts i Odense vil der være et oplæg fra flagudvalget omkring opstart af flag, som giver redskaberne til at komme godt i gang.

DAFF er gået ind i projektet med troen på, at det kan bidrage til medlemsvækst ude i klubberne, og at klubberne har åbenhed og parathed til at tage mod denne målgruppe.

Se mere om FIT FIRST på siden her.