Forside Flag Football Flag Football: Danmark vinder guld ved EM

Læs kampreferater fra finaledagen, og følg herrernes vej til guldet på den sidste dag ved EM hvor Danmark skulle forsvare deres EM titel, i knald eller fald kampe.

Danmark vs. Frankrig (37-14)

Dagens første kamp var kvartfinalen mod Frankrig. De var noget overraskende endt på 4. pladsen i den anden pulje, hvilket kunne ses på humøret før kampen. Da det danske forsvar på første drive, returnerer safety Joakim Engell en interception til TD. Herefter er tonen for kampen sat. Det franske forsvar havde ingen svar på de danske angrebsvåben igennem hele kampen. Efter franskmændene fik scoret 2 gange i 1. halvleg, lukkede forsvaret af i 2. halvleg. Danmark var simpelthen for gode og sikrede sig en plads i semifinalen.

Danmark vs. Østrig (37-19)

Kort tid efter kampen mod Frankrig, skulle det danske hold op mod verdensmestrene fra Østrig, en gentagelse af finalen fra EM 2011. Det danske hold havde dog forberedt sig godt, og var klar fra første fløjt.

Det østrigske forsvar havde igennem hele kampen store problemer med at stoppe den danske angrebsmaskine, som bl.a. brugte både 2 og 3 QB’s. Samtidig stod det danske forsvar igen stærkt og opgav kun 12 point, indtil kampen reelt var afgjort, hvor østrigerne så fik sat 7 point mere på tavlen. Det var en magtdemonstration og østrigerne forstod aldrig helt hvad der ramte dem, hvilket kom bedst til udtryk, da deres QB ikke havde lyst til at spille deres sidste drive, men hellere ville sidde på bænken. Danmark var i EM finalen!

EM – Finale

Danmark vs. Italien (33-21)

Finalemodstander Italien var det hold der havde givet danskerne mest modstand i turneringen, og de var virkelig tændte og klar til at give alt for en sejr på hjemmebanen. Danmark har omvendt aldrig tabt til italienerne, så der var pres på holdet, for det heller ikke skulle ske denne gang.

Italien startede med bolden, men måtte gå 4 og ud. På danskernes første drive, kom de over midten, men så kastede QB Niels Kjær sin første og eneste interception i hele turneringen, og så var momentum tilbage hos italienerne, der udnyttede det og fik bragt sig foran 7-0. Det danske angreb lod sig dog ikke slå ud, og scorede efterfølgende TD ved rookie Silas Meyer-Juhlin, hans første på landsholdet.

Resten af halvlegen bød på offence, og ikke meget defence for nogen af holdene. Italien fik scoret 2 x 7 point, mens Jonas Bo Hansens 2 TDs holdt Danmark i kampen, den sidste med 5 sek. til pausen. Danskerne var dog ikke så effektive på xp, så Italien gik til pause foran 21-19. I Pausen var humøret stadig højt, og da 2. halvleg blev fløjtet igang kunne italienerne ikke stoppe det danske angreb.

På første drive lykkedes det da også at få scoret, da Michael Svane fra sin center position, får løbet sig fri i bunden af endzone. Da Italien samtidig får en straf imod sig, vælger Danmark at gå efter 2 xp, hvilket lykkedes til stillingen 27-21. Som i de tidligere kampe, så lukker forsvaret af i 2. halvleg. Italienernes første drive i anden halvleg slutter, da safety Joakim Engell intercepter lige før den danske endzone. Offense bevæger igen sikkert bolden ned til endnu en TD af Michael Svane, og så skal italienerne til at forcere, hvis de skal nå tilbage i kampen. I stedet for kaster den pressede italienske QB endnu en interception, til cornerback Mads Herskind, og så er kampen afgjort.  Danskerne køre bare tid af klokken og så får Italien bolden igen til endnu et desperat forsøg, som Mads Herskind igen intercepter. Danmark og QB Niels Kjær tager et sidste knæ og så er Danmark igen europamestre!

Hædring af holdet og spillere

Udover titlen som Europamestre for 3. gang i træk, vandt det danske hold også Fairplay prisen, dette for 2. gang i træk. Det danske flaglandshold har nu vundet medalje ved alle EM og VM slutrunder siden 2006!

Cornerback Niklas Dyrby blev kåret som turneringens defensive MVP.

Internt på holdet blev WR Jonas Bo Hansen kåret som turneringens MVP, foran QB Niels Kjær, der igennem turneringen kastede 20+ TD og kun 1 INT, og så Niklas Dyrby, der bl.a. lavede 5 INT.

Alt i alt fantastiske præstationer af det danske hold, der med en gennemsnitsalder på lige under 24 år, nok skal blive ved med at vinde medaljer til Danmark, mange år frem i tiden! Tillykke!

EM guld

Relaterede ARTIKLER