Forside Flag Football Flag VM Game Day 1: En god start på VM

Dag 1 ved VM i Panama bød på en ekstrem hede, som pressede både herre- og kvindelandshold til det yderste. Resultaterne bar dog ikke tydeligt præg af det, og Danmark kan gå fra dagen fint tilfredse.

Mexico smuttede fra herrerne

Herrelandsholdet startede mod Mexico i første runde kl. 8 lokal tid. At det var tidligt om morgenen var ikke til at se, og der var højt tempo og intensitet fra begyndelsen. Begge hold havde nemmere ved at score, end de havde ved at holde modstanderen fra det, og det betød, at scoren blev kørt gevaldigt op, og at den kort inde i anden halvleg stod 33-33.

Til slut løb Mexico lidt fra Danmark, og det lignede et sikkert nederlag. En kombination af store spil fra danskerne og en tvivlsom time management fra den mexicanske bænk gjorde dog kampen tæt til sidste fløjt, men Danmark kunne desværre ikke lukke den. Kampen endte 47-48. Jonas Bo Hansen lavede flere store spil, blandt andet en fænomenal interception.

Damelandsholdet gjorde kål på ærkerivalerne fra Israel

Damelandsholdet stod kort efter over for ærkerivalerne fra Israel, som så mange gange tidligere har stukket en pind i det danske hjul. Varmen var på dette tidspunkt noget nær ulidelig at spille i, men Danmark var på en mission, og havde kun ét for øje: sejr.

Israel lagde ud med et touchdown. Danmark svarede igen efter et helt igennem fremragende catch af Christina Mørup. Herefter stod der primært Israel på halvlegen, selvom Danmarks dobbelt-quarterback-spil gjorde det meget svært for israelerne.

I anden halvleg var sagen dog en ganske anden. Danmark var på en mission, og både offense og defense stod knivskarpt, hvilket var afgørende mod et fortsat velspillende israelsk hold. Danmark gik metodisk til værks, og hev det ene store spil efter det andet op af hatten. Da det hele skulle afgøres, havde Danmark endnu ikke lukket point ind i anden halvleg. Efter et super stop og et efterfølgende klinisk drive anført af quarterback Sidsel Andersen, endte bolden nede på 3-yard-linjen. Med fire sekunder tilbage af kampen var der kun tid til et sidste spil. Og hvilket spil det var: Touchdown og sejr til Danmark!

Herrerne jagtede dagens første sejr

Dagens sidste kamp var endnu engang et opgør mellem Danmark og Israel. Nu var det herrernes tur til at gøre kvinderne kunsten efter. Heden gjorde det svært for begge hold, og nok engang blev der scoret et hav af touchdowns af begge hold. Quarterback Frederik Løchte Ermler fordelte boldene godt, og alle receivers bidrog fint.

I midten af anden halvleg blev det danske pres for meget for Israel, der modsat Danmark havde for svært ved at holde fokus. Det velskolede danske landshold kørte derfor sejren sikkert hjem og endte med at gå fra banen med en 47-34-sejr. Jonas Bo Hansen blev kampens spiller igen, og er allerede ved at være løbet tør for kreative svar til journalisterne, der flokkes om den danske stjerne.

Alt i alt en god start på turneringen for begge hold, der tydeligvis er klar til, hvad end der måtte komme af udfordringer senere hen.

I morgen skal damerne på arbejde med to kampe, hvor herrerne har en vigtig revanche mod USA.

Resultater

Herrelandsholdet
Kl: 8:00 Danmark vs. Mexico (15:00 DK tid)
Resultat: 47-48
Kl: 13:00 Israel vs. Danmark (20:00 DK tid)
Resultat: 34-47
 
Damelandsholdet
Kl. 11:45 Israel vs. Danmark (18:45 DK tid)
Resultat: 22-25

Guide til Game Day 2: 10. august 2018

Se guiden til Game Day 2 her.

Relaterede ARTIKLER