Forside Flag Football Flag VM Game Day 2: En positiv dag til trods for flere...

Ved andendagen ved VM i Panama var der på forhånd lagt op til fire sindssyge opgør for både kvinder og herrer. Damelandsholdet stod over for USA og Mexico, to af de helt store favoritter til titlen, mens herrelandsholdet skulle i ilden mod titelfavoritterne fra USA samt Canada.

Kvinderne skulle op før solen for at stå helt klar til morgenkampen mod amerikanerne. Der var dog ingen træthed at spore hos de danske spillere, særligt ikke på offense, som fulgte fint med amerikanerne i første del af kampen. Særligt Christina Mørup udmærkede sig med hele tre touchdowns og et XP i kampen. Den danske receiver var en meget stor mundfuld for amerikanerne. Det blev så vanskeligt for USA at dæmme op for Danmark, at de var nødt til at foretage nogle markante justeringer undervejs, som de desværre lykkedes godt med. Derfor løb USA fra Danmark og vandt kampen med 19-67. De amerikanske kvinder er nogle sindssyge atleter, der løber hurtigere og hopper højere end de fleste. Men de danske kvinder gik til kampen med oprejst pande, og præstationen var derefter. Derfor var alle glade og tilfredse efter kampen, og erfaringen skal nok komme holdet til gode senere i turneringen.

Så var det de danske herrers tur til at duellere med USA. Ligesom kvinderne består det amerikanske hold af noget monster atleter, men Danmark har stået over for dem før, så det skræmmer ikke. På Danmarks offense blev der roteret mellem de spillere, der også spillede defense, og den løsning fungerede rigtig godt for holdet, der blev ved med at sætte point på tavlen. Samtidig begyndte defense for alvor at røre på sig, og særligt Niklas Dyrby Johansen, spillende coach og kaptajn, udmærkede sig med det ene bat down efter det andet. Samtidig udnyttede Frederik Ermler sine offensive våben, og kampen forblev således tæt fra start til slut. Til slut manglede Danmark dog lige den sidste edge for at lukke kampen til holdets fordel, og USA løb med sejren. 34-35 var slutresultatet, og endnu engang taber danskerne med ét sølle point.

Damelandsholdet var nu klar til dagens anden og sidste udfordring efter en længere pause i skyggen. Modstanderen hed Mexico, som altid spiller på et meget højt niveau. Dette var endnu engang tilfældet. Især deres mand-mand defense gjorde det svært for det danske offense, men ikke så svært, at man ikke kunne score, og igen var Christina Mørup på spil. Specielt et fantastisk catch over hovedet på et par mexicanere i anden halvleg står klart i hukommelsen. Det danske defense spillede en rigtig solig kamp, men giver man mexicanerne en finger, tager de hele hånden. Kampen endte 12-39 til Mexico.

Dagens sidste kamp var mellem de danske og canadiske mænd. Der var lagt i kakkelovnen til et højtscorende affære. Begge mandskabers angreb havde sat masser af point på tavlen i deres første tre opgør, og intet så på forhånd ud til, at det skulle ændre sig. Men Danmarks defense ville det anderledes og fik lukket imponerende ned det meste af kampen. Bjarke Elling, der spiller sin første slutrunde, lukkede fuldstændig ned fra sin position på blitzen, og sammen med resten af forsvaret holdt de canadierne til 18 point. Samtidig holdt angrebet hovederne kolde og scorede 28 point, inden man til slut kunne knæle kampen sikkert hjem.

Alt i alt en tilfredsstillende dag for begge landshold, der nu kan se frem til en tredjedag mod hhv. Guatemala for herrerne og Østrig for kvinderne. Mens Guatemala ligner en overkommelig opgave for herrelandsholdet, er Østrig en helt anden størrelse, og det vil kræve alt, hvad kvinderne har i sig for at slå dem.

Idag venter der endnu to kampe, hvor herrerne tager imod Guatemala, og kvinderne Østrig.

Se guiden til Game Day 3 her.

Se billeder og videoer fra dagen her.

Relaterede ARTIKLER