Home Dommerkurser

DAFF udbyder tre forskellige typer dommerkurser i flag football – A, B og C-kurser.

Kurserne er udviklet og afholdes af medlemmer af den nye udviklingsgruppe for flagfootball dommere. Gruppen har pt 11 medlemmer, og tæller blandt disse flere dommere med undervisningserfaring fra tidligere kurser samt mange års dommererfaring fra kampe på alle niveauer af flagfootball – lige fra Gul Klud Flagfootball Bowl til Dannebrog Bowl og VM-finaler.

Som noget nyt vil der i år for første gang blive udbudt et kursus der er tiltænkt de dommere, der i forvejen har eller har haft licens. Kurset har været efterspurgt af flag klubber i mange år, og vi er glade for at kunne tilbyde det i år. B-kurset binder C- og A-kurserne sammen, og burde give alle med dommeraspirationer mulighed for at vælge det rigtige kursus til deres niveau.

  • C-kurset (det tidligere Basiskursus) er tiltænkt helt nye dommere uden erfaring.
  • B-kurset er for dommere der har noget erfaring men har lyst til at blive bedre. Derudover er B-kurset det man bør tage, hvis ens dommerlicens er udløbet og skal fornyes.
  • A-kurset (det tidligere Elitekursus) er for de mere erfarne dommere, der har interesse i at blive endnu bedre. Det er det eneste praktiske kursus.

Alle kurser bliver afsluttet med en prøve, som skal bestås for at opnå den pågældende dommerlicens. Hvis prøven ikke bliver bestået, er der på A- og B-kurset mulighed for at tage prøven til niveauet under.

På beskrivelsen af kurserne er der skrevet nogle adgangskrav. Disse krav er sat for at sikre, at alle kursister får den bedst mulige oplevelse. Det er imidlertid muligt, at søge om dispensation for disse krav. Dispensationsansøgninger vil blive vurderet enkeltvis af flagdommergruppen.

 

Recertificeringskursus (online-kursus)

Der findes også den mulighed at tage et recertificeringskursus online via DIFs e-læringsportal på www.ie.dif.dk

Dette kursus henvender sig til dommere der tidligere har haft en licens, eller hvis deres licens lige er udløbet. Dette kursus kan tages gennem hele sæsonen.

Når dommeren har gennemført kurset, svarer det til en C-licens.