Forside Cheerleading Fremragende præstation af Danmarks cheerleading-piger ved VM!

Igen i år havde VM i cheerleading dansk deltagelse. 28 piger i alderen 14-28 år havde taget turen over Atlanten, og repræsenterede Danmark på allerflotteste vis. I kategorien All Girl Premier var de danske piger utroligt tæt på at hente medaljer, men måtte desværre se Finland tage bronzen for næsen af dem. Guldet gik til USA, og Norge tog sølvmedaljerne. Fjerdepladsen er et skridt op af ranglisten for de danske piger, der hentede en femteplads til mesterskaberne forrige år.

Landsholdet var op til mesterskabet i både Aftenshowet på DR1 og Go’ Morgen Danmark på Tv2, hvor de viste eksempler på deres imponerende kunnen. I Go’ Morgen Danmark spåede landsholdsmedlem Ann-Cathrine Skou ikke holdet de store chancer for at løbe med sejren. ”Chancen for at vinde er meget, meget lille. Det er hold som USA, Norge, Canada og Finland, der plejer at slås om top 3, men vi håber, at vi kan give de andre hold lidt konkurrence og vise, at vi altså også godt kan noget her fra Danmark.” Og at vi altså også kan noget i Danmark, når det kommer til cheerleading, fik de altså bevist.

Team Denmark kørte en stort set fejlfri rutine, og høstede stor ros og anderkendelse fra flere tilstedeværende trænere. ”Niveauet er hævet betydeligt fra sidste år, og det er imponerende, hvor langt pigerne er nået på kun 13 træninger sammen” udtaler Ann-Cathrine Skou.

Vi er yderst tilfredse med placeringen, men der er ingen tvivl om, at pigerne har fået blod på tanden – at være så tæt på en medalje, har virkelig boostet motivationen, og alle glæder sig til at komme hjem i træningshallen igen” afslutter hun.

Det er bemærkelsesværdigt, at hele top 5 i år har været domineret af Skandinavien; med Norge på en 2.plads, Finland på en 3.plads, Danmark på en 4.plads og Sverige på en 5.plads er der vist ingen tvivl om, at de nordiske lande gør sig bemærket på den internationale scene.

Cheerleading i Danmark ikke er så udbredt – endnu. Landsholdet har i hvert fald gjort, hvad de kunne med det imponerende resultat i Orlando og deres optrædener på TV de seneste uger.

Vi ønsker pigerne stort tillykke, og glæder os til fremover at følge med i holdets udvikling!

Relaterede ARTIKLER