Forside Cheerleading Group stunt og partner stunt genindføres ved Jule Cup og Sommer Cup

Efter længere tids arbejde, har Dansk Amerikansk Fodbold Forbund (DAFF) valgt at genindføre group og partner stunt ved Jule Cup og Sommer Cup allerede fra næste sæson.

Efter løbende dialog med andre nordiske lande er det nu blevet besluttet, at group og partner stunt skal genindføres i de mindre konkurrencer i Danmark. Det vil dog stadig ikke være muligt at stille op i group eller partner stunt til DM.

I de nordiske lande har man allerede genindført group og partner stunt ved mindre, nationale konkurrencer. Det er netop der inspirationen kommer fra.

”Group og partner stunt giver den enkelte udøver nogle helt andre muligheder for at udvikle sig. Der er større fokus på den enkeltes styrker og svagheder, og udøverne kan i højere grad arbejde med dem selv frem for med en gruppe på 25 personer, hvor alle skal være lige dygtige,” siger Michael Pasieczny, Næstformand i DAFF.

Som følge af FIG-aftalen fra 2012, blev group og partner stunt officielt fjernet fra de danske konkurrencer ved sæsonstarten 2016/2017. Dette var et led i ønsket om at få cheerleading optaget i det olympiske program, hvor indtræden i SportAccord er en afgørende faktor.

Som en del af FIG-aftalen, og indtrædelsen i SportAccord, opstillede FIG nogle betingelser, blandt andet fjernelsen af group og partner stunt ved VM fra 2015 og alle andre events fra 2017. Derfor valgte DAFF i 2016 at fjerne group og partner stunt fra alle danske konkurrencer.

Efter længere tids dialog med andre nordiske lande, tolker DAFF nu FIG-aftalens betingelser som gældende for alle konkurrencer der kvalificerer til ICU-konkurrencer. Samme tolkning ses i flere europæiske lande, hvor blandt andet Norge konkurrerer i group og partner stunt ved mindre, national konkurrencer, men ikke ved det norske mesterskab.

DAFF vurderer at genindførelsen af group og partner stunt åbner op for større udvikling af sporten i Danmark. Kategorierne understøtter i højere grad rekruttering af drenge og muligheden for at dyrke cheerleading på et højere niveau i klubberne og på landsholdene. Derfor genindføres group stunt og partner stunt nu ved Jule Cup og Sommer Cup allerede fra sæsonen 2017/2018.

Kategorierne genindføres i hidtidig form, dvs. følgende:

Kategori  
Junior All Girl Elite Group Stunt Level 5
Junior Coed Elite Group Stunt Level 5
Junior Partner Stunt Level 5
Senior All Girl Premier Group Stunt Level 6
Senior Coed Premier Group Stunt Level 6
Senior Partner Stunt Level 6

Relaterede ARTIKLER