Home Christian Dinesen, 2020

Cornerback (Copenhagen Towers, 2003-14): Den bedste CB i hans tid, og måske i dansk amerikansk footballs historie. Dinesen, som han ofte var kaldt, vandt to Mermaid Bowls og spillede for det danske landshold fra 2007-2012. Dinesen var en fast og vigtig spiller, samt leder, på Copenhagen Towers defense, der i perioden fra 2012-14 var ligaens absolut bedste. Han har med succes flere gange været den direkte oppasser for nuværende og kommende hall of famer, Thomas Linnemann og Jonas Bo Hansen.

Med en kombination af teknik, topfart, retningsskift, styrke og et fantastisk blik for spillet var han i flere kampe både forsvarets vigtigste mand-til-mand spiller, men samtidig ofte Towers holdets førende tackler. Dinesen var i stand til at spille fysisk på linjen, så han konsekvent kunne forstyrre timingen. Han spillede med stor tålmodighed og med smidige hofter hvilket gjorde ham til en fantasisk press-corner.

At være CB i den danske liga har betydet at man har skulle stå overfor nogle af de absolut bedste danske spillere og største navne i sporten. Navne som Martin Vester, Thomas Linnemann og Jonas Bo Hansen, ringer en klokke hos de fleste. Udfordringen som CB er blevet større og større i takt med at der også er kommet amerikanske imports til, på både QB og WR positionen. Derfor kræver det en spiller i særklasse at skulle varetage den utaknemmelige opgave at dække modstanderens største profiler. Den spiller er Christian Dinesen.

Hvor hold i NFL og mange andre steder er begyndt at se mere på størrelsen hos en CB, i håb om at udvikle en spiller der skal dække de store WRs, kan man nemt komme til at overse de træk der gør en gjorde Christian Dinesen speciel. For selvom han i stort set alle sine matchups var den mindste, efterlod som regel et meget stort indtryk.

Han var en elite atlet og kunne nemt komme rundt på banen i diverse zone coverages. Hans atletiske evner blev også udnyttet når han var returner, for både klubhold og landshold. I enkelte tilfælde kunne han også bidrage som RB og WR.

Hans atletiske evner gjorde at han kunne følge WRs langt nede af banen og smidige hofter gjorde ham i stand til at dække WRs ind og ud af breaks, uden at misse et skridt. Hans instinkter satte ham i gode positioner og hans tackle-teknik gjorde at han aldrig missede en tackling, hvilket er nærmest uhørt for en CB.

Men hvis der er to ting der i særklasse adskiller Christian Dinesen fra andre, var det hans evner som holdkammerat og leder. Der er ikke en medspiller der har et ondt ord at sætte på Dinesen, som altid mødte op til træning med et smil. Man kunne regne med at han var den første spiller til at fejre andres succes. For selvom hans vindermentalitet og arbejdsmorale var høj, var det vigtigste altid holdet, hvilket også var tydeligt i hans ledelsestil.