Home Morten Hejndorf, 2022

Morten ”Speedy” Hejndorf

Aktive år: 21

Klubber:
Hvidovre Blackfoots
Vestegnen Volunteers
Greve/Avedøre Monachs
Virginia Monachs (USA semi-pro)
Hvidovre Stars
Søllerød Gold Diggers

Morten Hejndorf startede sin karriere i Hvidovre Blackfoots, hvor han var den mindste spiller men han spillede større(Noget der skulle kendetegne hele hans karriere). Han blev en vigtig brik på det Volunteers juniorhold, der skulle dominere juniorligaen i flere år. Han spillede både Safety, Runningback og Quarterback.

Morten indledte sin senior karriere i Greve Monarchs, hvor han som startende Safety tog det nyoprykkede hold i nationalligaen, hele vejen til Mermaidbowl. Morten valgte at rejse vest på og blev en del af det semi-professionelle hold Virginia Monarchs. Her spillede Morten side om side med forhenværende NFL-spillere og College-stjerner, hvis collegekarrierer netop var afsluttet. Her hjalp han både som Safety og special teams-es holdet til en sejr i Atlantic division. Morten nåede lige at vende hjem og spille mermaidbowl med Avedøre Monarchs, hvor han deltog i en af de tætteste finaler nogensinde. Her var Morten med til at afgøre kampen med en ”game-winning” interception.

Morten var derefter en fast del af det Monarchs hold, der vandt 3 mermaidbowls. Han var fast mand som safety, hvor hans spillestil var kendetegnet af masser af store spil. Store hits, interceptions taget til touchdowns osv. Ligeledes var han en elite special team spiller, hvor han var utroligt værdifuld. Især med at blockere spark, samt jagte returnere ned.

Morten forsatte derefter i Hvidovre Stars og senere Søllerød Golddiggers. I Golddiggers blev han genforenet med sin gamle headcoach samt Safety-makker, og det resulterede i en EFAF-cup sejr, hvor Morten i semifinalen mod et stærkt fransk Amiens Spartans hold fremtvang en vigtig fumble på netop special teams. Ligeledes lukkede han ned for Razorbacks Amerikanske stjerne import WR i finalen med nogle store hits. Han har deltaget på et utal af landshold og har altid spillet både fast i forsvaret samt så mange special teams, trænerne kunne få ham på.

Morten, en spiller, som man har elsket at spille sammen med og hadet at spille imod. Hans temperament var ligeledes berygtet af både med- og modspillere. Der er ikke mange, der har et CV som ham, og ingen anden dansk safety kan præsentere så mange highlights som ham. Da han satte støvlerne på hylden, er det helt sikkert mange WR i det danske land, der har fejret det.

Alt i alt har vi at gøre med en af de største spillere, som har sat sit meget tydelige præg på dansk amerikansk fodbold siden 1995, og som stadig huskes af flere spillere, der har været offer for hans brutale spillestil.