Forside Amerikansk fodbold Hurricanes og Gold Diggers danske mestre

De første to Danmarksmestre i amerikansk fodbold blev søndag d. 7. oktober 2018 fundet på Smart Guard Field i Frederikssund. Esbjerg Hurricanes trak det længste strå i U16, mens det var Søllerød Gold Diggers i U19.

 

I dagens første kamp tog Frederikssund Oaks imod Esbjerg Hurricanes i Challenge Bowl XII, der i år var kampen om det danske U16 mesterskab i amerikansk fodbold. Foran 300-400 tilskuere gave de to hold hinanden en hård og velspillet kamp. Da de to hold mødtes i den sidste grundspilskamp, blev det til en 14-13 sejr til Frederikssund Oaks, der var derfor lagt op til en lige kamp.

 

Esbjerg åbnede kampen bedst og efter et godt driv havde de 1st og goal, men det lykkedes ikke på de fire forsøg at få bolden ind i end zonen. Da Oaks på deres første drive fumblede bolden, stod Esbjerg for anden gang i red zone. Igen viste Frederikssund Oaks’ defense stor styrke og hold Hurricanes ude af end zonen.  Efter en åbning domineret af Esbjerg blev kampene mere lige, men begge holds defenses spillede stærkt. Efter de to første quarters var stillingen derfor 0-0.

 

3. quarter startede også lige, men midtvejs lykkedes Esbjerg at få presset Oaks så langt ned på deres egne banehalvdel, at de kunne fremtvinge en safety. De jyske drenge var derfor foran 2-0. Oaks måtte sparke fra egen 20 yardlinje, hvilke gav Hurricanes en god udgangsposition, og denne gang fik Esbjergs offense lagt presse på spillerne fra Frederikssund. Presse gave udbytte i en TD, og en stilling på 10-0. Oaks forsøgte at kæmpe sig tilbage, men nede med to scoringer var de tvunget til at tage chancer og gå på flere 4. downs. Det gav Esbjerg gode udgangspositioner, og de kunne udnytte dette til at lukke kampen 16-0.

Dagens anden kamp bød på Junior Bowl, finalen i U19. Her to Søllerød Gold Diggers imod Copenhagen Towers. Søllerød havde vundet begge efterårets kampe mellem de to hold. Det var således Søllerød, der var favoritter. Søllerød viste fra start, at de ikke havde tænkt sig at give Towers mulighed for at overraske. På deres første to drives scorede offense TD, herefter forudsagde deres defense en fumble, der gang offense for at score 1. quarters tredje TD. Offense satte endnu en TD på tavlen i 1. quarter, og med en stilling på 28-0 efter 1. quarter var kampen reelt afgjort.

 

Towers kæmpede bravt, og Gold Diggers fik roteret deres udskiftere ind, men Towers var aldrig i nærheden af Søllerøds end zone. Der blev derfor aldrig spænding om resultatet, og Søllerød kunne med en scoring i 3. quarter slukke kampen med en 36-0 sejr.