Forside Cheerleading IOC anderkender Cheerleading som olympisk sport

I forbindelse med de Olympiske Lege har IOC, den Internationale Olympiske Committee, afholdt deres kongres, og har i den anledning meddelt at Cheerleading, sammen med en række andre idrætter, er blevet tildelt permanent anerkendelse af IOC.

Udover at Cheerleading nu er kommet et skridt nærmere måske én dag at være på programmet til et OL, har det også den betydning at IOC anerkender Cheerleading som en respekteret idræt, på linje med de andre anerkendte idrætter.

Jeff Webb, President ICU: “Recognition by the IOC will be important in many ways, but especially because it will help our sport grow at the grass roots level in a healthy and constructive way. Our future is a bright one as we now become an accepted member of the global sports community.”

Se og hør ICU president Jeff Webb fortælle om det på den amerikanske tv-station ABC: https://abcnews.go.com/GMA/GMA3/video/ioc-accepts-cheerleading-olympic-sport-78950645

”Det er et stort skridt for cheerleading” udtaler Formand Nadia Panzio. ”Det er en blåstempling af sportsgrenen, hvor fremtiden er sikret for sporten. Vi glæder os til at cheerleading en gang i fremtiden kommer på OL programmet” afslutter hun.