Home Medlemmer

Der er ikke kun spillere i DAFFs Hall of Fame. DAFFs Hall of Fame inkluderer også:

  • Spillere
  • Trænere
  • Ledere/Bidragsydere

Spillere

Michael Boed , 2006
East Newton Patriots (USA), Copenhagen Vikings og Copenhagen Towers
QB, WR, K

Danmarks første “superstar” og del af den dynamiske duo.

Jens Bo Poulsen, 2006 
Copenhagen Vikings og Copenhagen Towers
WR, RB

Del af den dynamiske duo.

Allan “Gamle” Pedersen , 2006
Victoria Dolphins (CA), Odense Swans, Kronborg Knights, Copenhagen Towers, Hvidovre Blackfoot
OL, DL – Mr. Football

Morten Andersen, 2006 
Ben Davis, Michigan State, New Orleans Saints, Atlanta Falcons, New York Giants, Kansas City Chiefs, Minnesota Vikings, Atlanta Falcons.

Den mest scorende spiller i NFLs historie. Morten har skabt mere omtale af football i Danmark, end nogen havde ture drømme om.

Robert Nederby, 2006 
Herning Hawks (1988-95) og Aarhus Tigers (1996-01)
WR, QB, RB, LB, CB

Fantastisk spiller både offensivt som defensivt. Han var med til at vinde i MB II i 1990 og sølv i 92 & 94 for Herning Hawks. Derudover var han med for Tigers i de tre gyldne år i 1998-00 og var også med til at vinde Euro Cup i Bruxelles.
Var en regulær scoringsmaskine som WR og RB – og han holder Hawks-rekorden for flest TDs i én kamp med 7 stk.

Michael Weien, 2007
Odense Swans, Aarhus Tigers og Viby Troopers
LB, RB

Peter Overlade, 2008
Roskilde Kings
TE, RB og DE

Stifter af Roskilde Kings, hvor han har siddet i bestyrelsen i 10 år og som formand i de 2 af dem. Som spiller vandt han 3 Danske mesterskaber, 1 Europa Cup, samt 1 Pokalmesterskab.

Morten Hertz, 2008
Odense Swans, Aarhus Tigers, Copenhagen Towers, Kronborg Knights
DB

Medstifter af Odense Swans og Aarhus Tigers, Formand for DAFF i 1990.
Som spiller for Odense Swans, Aarhus Tigers og Kronborg Knights har han spillet i flere Mermaid Bowls og vundet flere Danske Mesterskaber

Alex Littau, 2009
Aarhus Tigers
DB

Jesper Skånstrøm, 2010
Herning Hawks og Aarhus Tigers
TE

Michael Peric , 2010
Odense Swans
LB

Kim Ewé, 2011
Copenhagen Vikings, Copenhagen Towers, Kronborg Knights, Greve Monarchs og Avedøre Monarchs
WR

Jesper Elming , 2011
Herning Hawks og Aarhus Tigers
WR

Martin Meiner , 2011
Copenhagen Vikings, Copenhagen Towers og Avedøre Monarchs
OL

Martin Mikkelsen , 2012
Herlev Rebels, NFA Monarchs (München), Greve Monarchs og Avedøre Monarchs
QB.

Jens Christian Sander Olsen , 2012 
Roskilde Kings
OL og DL

Anders Rune Jansen, 2013

Klub: Kronborg Knights, Avedøre Monarchs

Position: LB/CB/SS

Anders Rune Jansen begyndte som cornerback, og var starter i tre MBs med Kronborg Knights – den første som 16-årig. Anders blev Knights Defense MVP i ’98.

Han vandt tre mesterskaber med Avedøre Monarchs, var Defense MVP i 2002 og blev årets spiller i klubben, såvel som Mermaid Bowl MVP i sin sidste sæson i 2004. Har vundet MVP kamp-priser på både U19 og senior landshold, og var i 2003 den eneste danske non-kicker på C-Europamesterskabets All Star-hold.

Anders Rune Jansen har spillet amerikansk fodbold på tre kontinenter, blandt andet Arena Football og som semi-professionel i Australien, og er idag en god repræsentant for sporten.

Filip Sannig, 2013

Klub: Kronborg Knights

Man kan ikke snakke om LB i Danmark uden at nævne Filip Sannig. Han var den mest dominerende defensive spiller i slut 90’erne, da Kronborg havde deres første storhedstid, som resulterede i tre sølv medaljer. Senere da han kom tilbage til sporten i 03, forsatte han hvor han slap, med at spille et niveau højere end alle omkring ham.

Filip er i HOF fordi han var sin tids bedste defensive spiller (måske all time bedste spiller), men også fordi han hævede niveauet på alle hans medspillere omkring ham, det gjorde han ved at spille spillet med en energi og en vildskab som ikke er set siden. Han viste vejen for sine medspillere ved at uddele de hårdeste tacklinger og de vildeste spil samtidig med at han krævede at spillerne omkring ham gjorde det samme.

Kristian Sanderum, 2013

Klub: Odense Swans, Aarhus Tigers

Kristian spillede safety for Odense Swans og Aarhus Tigers. Han var en uhyggelig hård tackler og kiksede næsten aldrig en tackling, han var eminent på både run og pass defense. Han flyttede sig utrolig hurtigt for en safety på hans størrelse ca. 190 cm. og 100 kg. Han har deltaget i og vundet flere Mermaid Bowls med Aarhus Tigers hvor han var en vigtig del af deres storheds periode.

Thomas Brygmann, 2014

Magnus Thomsen, 2014

Kristian Nielsen, 2016

Dian Sørensen, 2017

 

Trænere

John Martinko, 2006
North High, Campbell Memorial og Copenhagen Towers

Ron De Costa, 2006
Copenhagen Vikings, Kronborg Knights, Herlev Rebels og Vestegnen Volunteers

John Lawson, 2007
Roskilde Kings, Aarhus Tigers, Viby Troopers, Herning Hawks

Lars Carlsen, 2014

Rasmus Ryberg, 2016

 

Ledere/Bidragsydere

Menno Hilverdink, 2006
Copenhagen Vikings

Stifteren af Copenhagen Vikings og grundlæggeren af football i Danmark. I 1987 tog Menno som den første i Danmark initiativ til opstart af Amerikansk Fodbold. Ved hjælp af rekruttering på Strøget i København lykkedes det ham at samle det første hold i Danmark.

Agnar Nygaard , 2006 
Esbjerg Hurricanes

Agnar har igennem mange år været aktiv i DAFF, såvel som spiller som leder. Han fik en stor indflydelse på DAFFs udvikling da han i 1993-97 med succes arbejde på at få DAFF ind i DIF. Et skridt der har haft altafgørende betydning for DAFF.
Sad i DAFFs bestyrelse og var formand i Esbjerg Hurricanes.

Torben Elming, 2006
Torben Elming blev DAFFs første ”rigtige” formand, før ham havde en perlerække af ildsjæle med varierende held forsøgt at få opbygget en organisation, først med Torben Elmings ro og erfaring kom der en organisation på plads. Det lagde kort tid efter grunden til vores optagelse i DIF. Torben formåede at få en flok uerfarne og ustyrlige klubber og deres ledere ind i en organisation der muliggjorde en koordineret udvikling af sporten.
Formand for DAFF 1992-1996.

Tommy Terp, 2006
Esbjerg Hurricanes

Efter mere end et årti som klubleder i både modgang og medgang har Tommy været med til afgørende at præge hans klub Esbjerg Hurricanes men også sporten på landsplan.
Tommy Terp har arbejdet for klubben på flere positioner men de sidste mange år som formand, og det er ikke fordi han er bange for at tage fat, ligger en kamp i vejen for et af de mange arrangementer hvor klubben tjener penge som vagter, scenefolk og hjælpere, stiller Tommy selv op så spillerne kan koncentrere sig om kampen, og klubben ikke går glip af en ikke ubetydelig indtægt.

Claus Elming, 2006
Herning Hawks, Aarhus Tigers, Fredericia Jets, Avedøre Monarchs

Præsentation burde næsten være overflødig, NFLming, den fra TV så kendte football personlighed, har virket som spiller, landstræner og klubtræner i DAFF. Og med Danmarksmesterskaber både som spiller og træner tilhøre han en meget lille udvalgt skare.
Claus var Danmarks første Landsholds Headcoach da han i 1994 tog det danske juniorlandshold til deres første EM slutrunde.
Claus var medstifter af såvel Herning Hawks som Aarhus Tigers.
Som træner vandt han 2 mesterskaber med både Aarhus Tigers og Avedøre Monarchs.

Jimmy Bøjgaard, 2007
TV2 Zulu og Herning Hawks

Bo Thygesen, 2009
AAB 89ers og Aarhus Tigers

Spillet for Aab 89’ers i 1989-90 og Aarhus Tigers 1991-95. Formand, div. bestyrelsesposter og træner i Aarhus Tigers 1994-2004.

Menig medlem i DAFF bestyrelse fra 1994-1998 og Formand for DAFF i 1999.

Medstifter af forbundsbladet HUT 1998 og Redaktør af HUT i perioden 2000-2001.

Sanne Ewé, 2010

En “ildsjæl” langt ud over det sædvanlige.

Anders Normann , 2012
Drivkraft for etablering af flag football i Danmark, fire-dobbelt DM i flag som spiller i Avedøre Mammoths og førte som landstræner dansk flagfootball ind i verdens eliten.

Kim Zoega Möller, 2014

Klub: AaB 89ers, Aarhus Tigers

Kim var med fra starten af dansk amerikansk fodbold. Det store bidrag til sporten kom da Kim flyttede til Århus i 1990 og var én af de 3 bærende kræfter i at få etableret Århus Tigers, sammen med blandt andet Claus Elming. Kims position på banen var defensive back.

Kims enestående øje for markedsføring og nye koncepter, samt hans store netværk var med til at fylde Aarhus Stadion flere gange, og dermed ikke blot løfte football lokalt i landets næststørste by, men også på landsplan, hvor det skabte opmærksomhed i medierne. Kim bidrog til Tigers med ansvar for sponsorsiden gav i mange år Tigers mulighed for at være en førende klub, såvel nationalt som internationalt.

Frank Rasmussen, 2015