Forside Amerikansk fodbold Næstved Vikings har fundet melodien igen

Næstved Vikings, der har eksisteret i mere end 15 år, og har både amerikansk fodbold og flag football på programmet. Klubben har oplevet både opture og nedture, og har nu fundet melodien, og er på vej frem igen. DAFFs Udviklingskonsulent Lars Rüsz Kaysen, har været i løbende kontakt med klubben omkring udvikling af klubben, herunder sparring i forhold til relevante udviklingsområder, fx ungdomsspillere. Dette er deres historie.

Til det afsluttende ungdomsstævne i 2017 havde Næstved Vikings 4 spillere tilmeldt, og var i en paraply-idrætsforening, hvor samarbejdet blev mere og mere besværligt. I januar 2018 skiftede Næstved Vikings derfor til Sct. Jørgens Skoles Idrætsforening (SJSI), da klubben der kunne få meget bedre forhold, fx har SJSI baner liggende mere centralt i Næstved. Bestyrelsen besluttede samtidig, at det var nu man skulle gå all in på at få en ungdomsafdeling stablet på benene, og de rigtige trænere blev identificeret og ansat. Ved hjælp af Facebook opslag og skolebesøg undervejs i sommeren 2018, sammenholdt med de bedre og centrale baneforhold, lykkes det at komme i gang.

Det første hold der blev en realitet, var U16 holdet. Her havde man en lille kerne på 4 U16 spillere at starte med, der stille og roligt er vokset til 14 unge vikinger, og til denne sæson er der indgået et samarbejde med Køge Marines, så man kunne være med i 9 mandsrækken. ”Holdet er nyt og det har været en kæmpe udfordring i og med, at de andre hold vi har mødt, har været meget dygtige, men vi har lært en masse, både på og udenfor banen. I Vikings mener vi stadigvæk, at det uden tvivl har været den rigtige vej for os at indgå et klubsamarbejde, så klubbens medlemmer kan få et reelt kamptilbud, indtil begge klubber kan stille egne hold” udtaler Johnny Hansen, ungdomsansvarlig i Vikings.

Med udgangspunkt i den succes klubben oplevede med U16, gjorde at klubben i midten af 2018 også etablerede et U12 hold. ”Her har vi nu 8 unge vikinger, som er i fuld gang med at vise vores ’V’ frem til diverse U10/12/14 stævner, hvor de indgår i de meget velfungerede holdsamarbejderder er på U10/U12/U14 stævnerne .Vores forventning er, at vi inden længe kan stille med vores eget hold når vi er på ”Vikinge Togt”. Det er dejligt at have Vikings tilbage til stævnerne, og der skal lyde en kæmpe tak for den modtagelse vi har fået af de andre klubbers trænere og spillere, når vi har været på besøg både med U10/12/14 og U16”, fortsætter Johnny.

Selvom fokus har været på ungdomsarbejdet, har Vikings seniorhold også oplevet fremgang, og i 2019 tæller seniorafdelingen 30 spillere, som er en god blanding af nye og gamle. Vikings er også begyndt at se efter andre tilbud til udøvere end blot football. I skrivende stund har klubben 15 flag football spillere tilknyttet, som er med til at give mere dybde til klubben. ”Det der har været drivkraften i Vikings, er; passion for sporten og nærmiljøet. Det er en fornøjelse at stå på sidelinjen i en proces, som den der er i gang i Vikings, og se at de bruger det vi taler om til møderne og samtalerne, aktivt, og fx bygger deres klub i Duplo klodser for visuelt at se de ønskede rammer og værdier for klubben” fortæller Udviklingskonsulent Lars Rüsz Kaysen.

SJSI Næstved Vikings har aldrig været større end vi er nu, og vores plan er blive ved med at vokse. Vores mål er at kunne have hold i alle ungdomsrækkerne indenfor de næste 5 år, og dette ser vi som en realistisk målsætning. Det går støt fremad, og vi gaber ikke over mere end vi kan klare, og dette gør måske at det bliver mere bæredygtigt. SJSI Næstved Vikings arbejder langsomt, men sikkert frem mod de nye mål”, afslutter Johnny Hansen

Ønsker I sparring?

Hvis du ønsker hjælp til din klub, eller I sidder med et regulært problem i forhold til spillesteder, træningstider eller andet, så tag endelig fat i os. Læs mere om Klubservice på https://www.daff.dk/klubservice/klubudvikling/.