Forside Amerikansk fodbold Amerikansk fodbold - fremhævet Nordens bedste kæmper om VM-billet i Gentofte

Af Mikkel Guldbjerg Jensen

Gentofte Stadion lægger græs til årets europæiske mesterskaber for U19-hold i amerikansk fodbold, når kampene løber af stablen fra den 12. til den 14. juli.

Tre lande deltager i turneringen, der ud over de danske værter tæller rivalerne fra Sverige og Finland. Sidste år spillede de samme tre lande om titlen som nordisk mester, og her løb finnerne med guldet.

Meget er dog sket siden da, og med en gulerod i form af en billet til U19 VM til vinderen vil alle tre hold være topmotiverede for at yde deres bedste.

Kampene bliver spillet på Gentofte Stadion, hvor Danmark og Finland lægger ud klokken 12 onsdag den 12., dernæst er det Finland og Sverige torsdag den 13. klokken 15, og turneringen rundes af med lokalopgøret Danmark mod Sverige fredag den 14. klokken 18.

De største talenter

Med danske Andreas Knappes ankomst i NFL er der kommet fokus på amerikansk fodbold i Danmark, og det er tre meget talentfulde hold, der mødes i Gentofte.

Flere spillere i turneringen har tilbud om at spille for de bedste universiteter i USA, hvor langt de fleste NFL-spillere kommer fra i det specielle draft-system.

Der er altså garanti for amerikansk fodbold af allerhøjeste karat, når Danmark, Sverige og Finland dyster om en billet til VM ved U19 EM i Gentofte.

De to hold, der har spillet den pågældende dag vil være til rådighed for spørgsmål 15 minutter efter deres kamp. Kontakt Event og Kommunikationsmedarbejder Janni Wissing Nielsen på 2577 2316 eller jwn@daff.dk for yderligere info.

Billetter kan købes på daff.safeticket.dk/en eller i døren. Fortvivl ikke, hvis du ikke kan komme til Gentofte Stadion, alle kampene livestreames nemlig på Zibrasport.dk/daff/live/, ligesom du kan finde de seneste nyheder om mesterskabet på Nationalligaen.dk/u19/