Forside Amerikansk fodbold Nordens bedste ungdomsspillere mødes i Vejle

Fra torsdag til lørdag mødes Norge, Sverige, Finland og Danmarks u17-landshold på Vejle Atletik Stadion. Der er lagt op til intense kampe mellem de største talenter, Norden kan byde på, fordelt over tre dage. Vi vil her prøve at give jer et hurtigt overblik over de forskellige landshold, og hvad man kan forvente af stævnet.

U17 Nordiske Mesterskaber blev spillet første gang i 2011 i Odense, og er siden blevet afholdt i 2013 i Helsinki, i 2015 i Örebro, og nu er vi så tilbage i Danmark. Det har indtil videre kun været Finland, Sverige og Danmark der har deltaget, men i år byder Norge velkommen for første gang, hvilket er meget positivt, da de et stykke tid har haft udfordringer med deres ungdomsfootball.

Danmark er klar

Vi starter med værterne fra Danmark. Her har man valgt at udtage 90 spillere til stævnet. 45 af dem bliver en del af selve mesterskabet, mens de 45 resterende skal spille en træningskamp på stadion fredag aften og på den måde stadig få en følelse af at spille ved et stort mesterskab. Rosteren over de 90 spillere kan findes her.

Danmark åbner mesterskaberne med en kamp mod Norge torsdag den 19. oktober kl. 17:00 på Vejle Atletik Stadion. ”Vi forventer, at det sikkert er 2 nervøse hold i starten af kampen, hvor der skal bruges lidt tid til at få til ro, og så bliver der helt sikkert spillet flot football. Da vi ikke har set Norge til U17 NM før, kender vi ikke deres niveau, så det er svært at spå om resultatet”, udtaler Sportschef Lars Carlsen. Til trods for at det er svært at spå om Norges niveau, må Danmark helt sikkert påtage sig favoritrolle, dels på grund af vi har været med til U17 Nordiske Mesterskaber siden starten, og så ikke mindst fordi vi generelt er meget bedre på landsholdsniveau end Norge og har været det gennem en årrække; senest med en 2. plads til U19 EM, hvor Norge ikke kunne stille hold.

Vi har udtaget 90 spillere, for at give så mange som muligt erfaring med at spille på landsholdet. Vi har forberedt os, og selvom der vil være lidt nervøsitet at spore i starten af kampen, så er drengene klar” afslutter Carlsen.

Finland og Sverige skal slås om finaleplads

Finland er traditionelt blandt de stærkeste i Norden, og selvom holdet er ramt af nogle udfordringer op til turneringen, har head coach Kai Lindblad stor tiltro til sit hold ”I like to think our strength is in our team. We are missing a lot of players who are in USA right now and also our U17 season ended just a few weeks ago so that is cutting a lot from our potential. However I am in positive mind for the upcoming tournament!”

Han fremhæver Edward Vesterinen, som spiller defensive end, som en spiller man bør holde et ekstra øje med, og som han i fremtiden godt kunne se på en af de store skoler i USA.

Sammen med Finland, ligger Sverige også med i toppen af i Europa. Det bliver derfor spændende at se hvem af de to nationer der spiller sig i finalen.

Det er ikke lykkedes os, at få en kommentar fra hverken Norge eller Sverige inden deadline på denne artikel.

Det hele sker på Vejle Atletik Stadion

Vi håber at se en masse på tilskuerpladserne til dette fantastiske stævne, hvor fremtidens talenter får lov til at vise sig frem. Billetter kan købes på http://daff.safeticket.dk, men har du ikke mulighed for at være på stadion, vil det også være muligt at streame kampene på http://zibrasport.dk/daff/

Programmet:

Torsdag
17.00 – Danmark – Norge

Fredag
13.00 – Sverige – Finland
17.00 – Træningskamp Danmark

Lørdag
10.00 – Bronzekamp
14.00 – Finale