Forside Amerikansk fodbold Nordic Girl Camp 2018 – en dagbog fra bestyrelsesmedlem Inge Romsdal

Her følger en kort ”dagbog” fra turen og campen skrevet af Inge Romsdal fra DAFFs bestyrelse, der var med til Nordic Girl Camp som medarrangør, leder og politisk ansvarlig fra Danmarks side.

Turen startede på Slagelse Station, hvor jeg samlede de 2 danske deltagere op, Bianca og Malene, og så gik turen til Idrættens Hus, Brøndby, hvor Lars Carlsen ventede. Kl. 12:30 forlod vi Danmark med Lars bag rattet med kurs mod Stockholm.

Man kan ikke sige, at der var meget tøsesnak undervejs, da pigerne kun sagde 20 ord på den næste 7 timer lange tur.

Vi ankom til hotellet kl. 19:00, og fik checket ind på vores værelser, og brugte ventetiden på at de alle de andre deltagere skulle ankomme til at få lidt aftensmad. Aftensmad med Lars Carlsen, under en camp, er som at være sammen med en teenager, hvis telefon konstant bimler og bamler, fordi der er mails, beskeder og opkald der skal besvares – arbejdet er non-stop.

Efter maden gik de danske piger rundt og fik inspiceret hotellet, mens Lars og jeg satte os ned med vores bærbare for at arbejde.

Det blev sent inden alle var spillerne var ankommet og havde fået spist, så alle pigerne blev først sendt på deres værelser og bedt om at gå i seng ca. kl. 23:00. Alexandra, den finske leder, brugte over en time på at få spillerne på de rigtige værelser, og få dem til at sove. Imens spillerne var på vej i seng, blev der afholdt træner- og ledelsemøde. Lars Carlsen var inden campen blevet bedt om at hjælpe med at sætte de sportslige rammer for campen, og sørge for at alle coaches var klar til at gennemføre de første træninger.

En camp med masser af træning, møder og kammeratskab

Lørdag morgen mødtes alle til morgenmad kl.07:00, og kl.08:00 stod alle klar i lobbyen, og bussen blev fyldt op, kørte afsted til dagens første træning. Træningen forgik ”indendørs”, det vil sige, at man havde sat noget der lignende et telt over et stykke kunstgræs. Det var mega koldt – så alle havde flere lag tøj på, og coaches havde fokus på, at ingen skulle stå stille.

Alle pigerne var delt op i positioner, i alt 7 forskellige af slagsen, og den 1,5 time lange træning forløb rigtig fint, og derefter var det op i bussen og tilbage til hotellet, så der kunne spises frokost kl. 12:00. Det var ingen tid til hvile, for efter frokost var det direkte til fællesmøde med efterfølgende gruppemøder med teori og undervisning.

Alle stod klar i lobbyen igen kl. 14:00, klar til afgang til dagens anden træning med start kl. 15:00 og sluttid kl. 17:00. Efter træningen kørte bussen alle tilbage på hotellet, så de kunne gå i bad og være klar til aftensmad kl. 18:15.

Jeg kørte Lars Carlsen til lufthavnen kl. 16:00, da han skulle hjem. Aftalen var, at Lars skulle sætte campen og coaches i gang, og så kunne han tage hjem efterfølgende – derfor så jeg ikke det sidste af træningerne lørdag.

Efter aftensmaden var det igen tid til diverse møder, bl.a. præsenterede nogle af spillerne deres vej ind i sporten, og hvad der motiverede dem. Derefter havde spillerne fri, og coaches holdt møde, så de kunne forberede søndagens træning. Der blev sagt godnat til spillerne kl. 22:00.

Søndagens træning var primært scrimmage, og nogle svenske dommere havde meldt sig frivilligt, så pigerne også oplevede at spille med dommere på.

“Jeg er stolt”

Jeg er i denne weekend blevet endnu mere stolt og glad for at være en del af amerikansk fodbold i Danmark.

Der er stor respekt omkring DAFF, og specielt omkring Lars Carlsen, og det er tydeligt hele vejen rundt blandt alle coaches, ledere og spillere fra de andre nordiske lande. Selv da Lars Carlsen havde forladt campen, var arrangørerne i dialog med ham for at sikre at de gjorde det rigtige. Det gjorde mig stolt at mærke den store anerkendelse fra alle sider.

Campen for de nordiske piger var en succes, og der er gjort et kæmpe arbejde for at få det til at gå op, og det er slet ikke nemt at arrangerer alt det praktiske omkring sådan en camp, så en stor tak til Helena, som spurtede rundt for at sørge for at alt lykkedes. Med udgangspunkt i det, og de observationer jeg gjorde under campen, så kan jeg fortælle ALLE klubber i Danmark der afholder camp både internt og eksternt, at det er noget I er rigtige gode til og noget I kan være stolte af.

Den næste camp vil blive afholdt i Finland i september 2018, så sæt x i kalenderen så vi kan få rigtig mange fra Danmark med.

Inge Romsdal.