Forside Amerikansk fodbold Ny Head Coach til U19 landsholdet er på plads

Det er ikke ofte vi har skiftet head coach på vores U19-landshold i amerikansk fodbold, derfor var der afgørende, at der var en åben proces, hvor alle fik chancen for at ansøge. Dette har kunnet ses på antallet af kvalificerede personer der har ansøgt, hvorfra en håndfuld er nået hele vejen til samtale. Det har været en udfordrende opgave, at skulle vælge blandt nogle meget kompetente ansøgere. Valget er faldet på Victor Ebsen Andersen, som ny Head Coach for U19 landsholdet, som nu skal til at sammensætte U19 staffen. Læs mere om hvordan du søger nederst i artiklen.

Victor Ebsen Andersen har stor erfaring på landsholdsniveau, både som spiller og coach. Victor har spillet en lang række kampe for både U19-landsholdet og A-landsholdet, og har været coach på U17-, U19- og senest defense coordinator på A-landsholdet. Victor startede med at spille amerikansk fodbold i 2005, og fik sit første coaching job i 2007, som positionstræner for Copenhagen Towers U16 hold, og siden har Victor været coach på flere niveauer, været coordinator og head coach i klub regi; været positions coach og coodinator på diverse landshold – Victor har også coaching erfaring fra USA, idet han i 2014 var position coach på Frostburg State University. Derudover bliver Victor brugt som udvikler af træneruddannelser og undervisningsmaterialer til DAFFs uddannelsesprogram, og underviser på flere af DAFFs træneruddannelser – Victor selv har gennemført DAFFs Niveau 2 træneruddannelse.

”Jeg har kendt Victor i mange år, og fulgt hans udvikling, både som spiller og træner, men også som person, og jeg ved DAFF har fået en meget kompetent leder til U19-landsholdet, der har fantastisk styr på alle football aspekterne, og samtidig et indgående kendskab til de aldersgrupper spillerne på U19-landsholdet rummer. Jeg glæder mig til at samarbejde med Victor og i fællesskab løfte U19-landsholdet op på et endnu højere niveau – og samtidig bidrage til udvikling af sporten i Danmark.” siger DAFFs Sportschef Lars Carlsen.

Foto: 1st Down Photo

”Jeg er enormt stolt og beæret over, at få denne meget unikke og prestigefulde mulighed at være Head Coach for det Danske U19 landshold. For mig er U19 landsholdet ikke kun begrænset til spillet på banen.” siger Victor E. Andersen.

”For mig er U19 landsholdet den vigtigste institution i amerikansk fodbold i Danmark. Det er her spillerne til A-landsholdet udvikles og gøres klar, det er enden af flaskehalsen for det samlede ungdomsarbejde i amerikansk fodbold i Danmark og det er i mange tilfælde springbrættet for spillere til at komme videre i deres football-rejse. Det er her en masse unge drenge kan få nogle af deres største sportslige oplevelser og det er samtidig et sted hvor spillere fra hele landet, fra den mindste til den største klub, kan udleve deres drøm. Det er her hvor mange unge trænere får muligheden for at dygtiggøre sig på et meget højt niveau, og tager en masse erfaringer med hjem i deres klubber.”

”Det er med stor respekt og ærefrygt jeg går til opgaven, da det er nogle ”store sko” der skal udfyldes, men med Lars Carlsen i mit ringhjørne, med al hans erfaring, er jeg fortrøstningsfuld. Jeg glæder mig til at komme i gang – få samlet en coaching staff, få lagt planer og komme ud og få fat i spillerne, som jo er dem det hele handler om.” afslutter Victor.

Det nye coaching staff på U19 landsholdet

Victor første opgave som head coach for U19-landsholdet bliver at samle en coaching staff, og derfor opfordres interesserede coaches til at sende en mail til U19@DAFF.DK hvor de skriver lidt om dem selv, deres motivation for at ville coache på U19-landsholet, samt hvilke coaching positioner de kan se sig selv udfylde.