Forside Amerikansk fodbold Odense Badgers og Triangle Razorbacks hædret for deres ungdomsarbejde

Traditionen tro skulle årets U12- og U14-klub kåres i forbindelse med Mermaid Bowl. Udvælgelsen foregår dels ved, at alle klubberne indsender en begrundet nominering på den U12 klub og den U14 klub de mener skal være årets klub, og dels ved at se på antal medlemmer og medlemsfremgang.

Vi har i de sidste 4 år haft særligt fokus på arbejdet med U12- og U14-hold, og har set en imponerende fremgang, siden man i 2014 startede et projekt for at få flere spillere i U12 og U14.

Årets U12-klub blev Triangle Razorbacks

De fik prisen for de seneste fem år at have arbejdet hårdt for deres ungdomsafdeling, som vokser år efter år. De andre klubber, der havde nomineret Razorbacks, sagde desuden, at de altid er behjælpelige, og det er tydeligt, at de prioriterer udviklingen af deres spillere højere end resultaterne på banen.

Adrian Teague er stolt over kåringen, og skriver: ”Razorbacks er meget beæret over at være kåret til årets U12 klub for anden gang på blot fire år, især fordi klubben blev udvalgt af de andre klubber i landet.  For os er prisen en anerkendelse af det arbejde og fokus, som klubben har lagt på vores juniorafdeling for at skabe en lærerig og sjov atmosfære, som har hjulpet med at tiltrække flere spillere til holdene.”

Han peger på, at han en ændring af trænerstrukturen har gavnet spillerne, blandt andet på deres U12-hold. ”I år har vi ændret strukturen for vore U10/12/14 teams fra at have en head coach på tværs af de tre hold samt diverse hjælpetrænere, til at have en dedikeret en head coach til U12 holdet. Det giver spillerne en ’fast’ person, som de er tilknyttet, udover de positionstrænere der dækker U10/12/14. Det har givet ro omkring holdet både til træning og stævner, så man både er del af en stor gruppe, men samtidig en del af et fast team. Vi har været så heldige, at vi har haft en stor spillertilgang, hvilket igen betyder, at vi har mange spillere, der spiller samme position. Vores nye konstellation har forbedret den måde, vi kan afvikle kampene på til stævnerne, da det er blevet nemmere at nå igennem flokken af positioner, selvom der fx er fire, der vil spille quarterback på et hold.”

Til sidst benytter Adrian chancen til at takke folk omkring klubben for deres store arbejde ”Denne pris er for os et symbol på, at vi har organiseret os rigtigt og har et koncept omkring vores U12 årgang der er rigtigt godt, men det er også vigtigt at sige, at den opbakning vores forældregruppe har omkring træning, stævner og frivilligt arbejde, er med til at gøre det muligt for os som trænere og klub at gøre en forskel. Vi vil intet være uden dem.”

Årets U14-klub blev Odense Badgers

Klubben er på sin vis ret ny, da den opstod ved årsskiftet ved en fusion mellem Odense Trashers og Odense Swans. Alligevel har de på kort tid fået bygget noget unikt op. Klubben har haft stort fokus på ungdom og talentudvikling, og det blev de altså belønnet for ved at modtage prisen som årets u14-klub. Særligt Badgers’ arbejde med skolearrangementer i lokalområdet, hvor de har haft over 1000 elever til at prøve amerikansk fodbold blev fremhævet. Klubberne som havde nomineret Badgers, sagde om dem, at de var meget inkluderende overfor andre holds spillere, når der spilles mix, og generelt er de meget åbne og imødekommende.

Formand for Badgers, Toke Lund, siger om kåringen: ”Det er en stor ære og et godt pust i vores fortsatte arbejde med at etablere os som ny storklub på Fyn. Det er altid dejligt at blive anerkendt for det arbejde vi laver og dejligt at andre klubber mener vi gør noget rigtig.”

Arbejdet med at lære skoleeleverne om amerikansk fodbold har også været vigtigt for Toke Lund, og det vil fortsætte fremover: ”Odense Badgers har i løbet af 2017 haft en stor fokus på skolearrangementer og har igennem året haft 1013 odenseanske skoleelever igennem et minimum 2½ timers forløb. Derudover er det lykkedes at få amerikansk fodbold på skoleskemaet i Odense, hvor skoleelever har haft mulighed for at vælge amerikansk fodbold som valgfag og skal i den forbindelse her i efteråret igennem et 10 ugers forløb, hvor det virkelig bliver mulighed for at dykke ned i detaljerne omkring amerikansk fodbold. Undervisningen vil foregå på både det teoretiske og fysiske niveau. Det er utrolig dejligt at se dette store arbejde bære frugt og det viser at vi er på rette vej med vores arbejde.”, siger han afslutningsvis.

Herfra skal der endnu en gang lyde et stort tillykke til Triangle Razorbacks og Odense Badgers. Vi glæder os til at følge med i jeres ihærdige arbejde i jeres ungdomsafdelinger.

Oversigt over seneste års vindere:

2014: U12: Triangle Razorback           U14 Aarhus Tigers

2015: U12: Frederikssund Oaks          U14 Copenhagen Towers

2016: U12: Horsens Stallions              U14: Slagelse Wolfpack

2017: U12: Triangle Razorbacks         U14: Odense Badgers