Home Formandskongres efterår 2014

Middelfart 2. november 2014

Se programmet for kongressen.

Til DAFFs Formandskongres søndag den 2. november, havde DAFF inviteret Sebastian Brinkenfeldt og Adrian Ashhami, begge fra Täby Flyers i Sverige, til at tale om hvordan de driver en forening med amerikansk fodbold i Sverige. Formålet med Formandskongressen var igen i år på udvikling af klubben, ungdomsarbejde, samt fastholdelse og tiltrækning af spillere.

Täby Flyers havde flere indlæg i løbet af dagen, og det der gjorde deres forening unik i forhold til formålet med dagen, var deres tilgang til sporten, kombineret med at de kun har hold op til U17. Herudover har de også nogle specifikke mål med foreningens udvikling – fx var et af deres mål, at de i 2018 skal være 450 medlemmer.

De havde flere indlæg i løbet af dagen, hvor de redegjorde for hvordan de var kommet til hvor de var nu, og hvordan de vil komme videre. Et meget interessant punkt var hvilke faciliteter Täby Flyers rådede over. Der gik bogstaveligt talt et sus gennem forsamlingen, da de fortalte, at de kun havde et skur og en container, samt en bane der ligger på et gammelt søområde, som betyder den bliver meget fugtigt når det regner, og kun kan bruges fra maj til september, derudover havde de i 2014 fået stillet endnu en bane til rådighed, men den var uden opstregning det meste af året.

Se oplæg fra Täby Flyers her.

Derudover var der indlæg fra Aarhus Tigers ved Thomas Pedersen og Peter Friis om hvordan klubben arbejder med deres 2 seniorhold, og hvordan de bruger dem aktivt i fastholdelse og udvikling af spillere.

Se oplæg fra Aarhus Tigers her.

Afslutningsvis var der et indlæg fra Peter Herbild, Copenhagen Towers, vedr. risikoen for nedslidningen af spillere, hvis de bruges for meget i kampe, og hvis træningen ikke tilpasses.

Se oplæg fra Peter Herbild her.

Da formandskongressen sluttede, var flere deltagere på kongressen, heriblandt de alt for få deltagere fra cheerleading og flag-football, henne ved DAFFs medarbejdere, og give udtryk for at det var den bedste formandskongres de havde deltaget i, og især oplæggene fra de svenske gæster var meget inspirerende.

Møde omkring turneringsstrukturen

Efter formandskongressen var der indkaldt til et møde vedr. turnerigsstrukturen i DAFF.

Se udkast til Turneringsstrukturen her.

Se referatet til Turneringsstrukturen her.