Forside Cheerleading Performance cheer indføres som ny disciplin!

Vi er glade for at kunne offentliggøre, at Performance Cheer indføres som ny disciplin til DAFFs konkurrencer fra sæsonen 2019/2020. Det er nærmere betegnet kategorien Freestyle Pom, der indføres ved DAFFs konkurrencer. Som mange nok ved indeholder Performance Cheer flere forskellige kategorier, som fx Hip-Hop, Jazz og Freestyle Pom, men det er kun den sidste, der kan konkurreres i i Danmark. Freestyle Pom er både en ECU og en ICU dance kategori, hvilket gør at man på sigt kan kvalificere sig direkte til EM.

Vi har valgt at indføre Performance cheer, fordi vi ser et stort potentiale i at kunne kombinere dansens verden med cheerleadingens verden i Danmark. Performance Cheer er et tilbud for både eksisterende og nye cheerleading klubber og dansestudier” fortæller Bestyrelsesmedlem Nadia Panzio. ”Vi har før haft dance som en kategori i cheerleading, men har i denne omgang valgt at indføre Performance Cheer, da vi med Performance Cheer har mulighed for at kunne udbrede vores sport, og samtidig kunne nå bredere ud både med cheerleading og med Performance Cheer” afslutter hun.

Det er regelsættet fra ECU for Freestyle Pom, som er gældende, som findes i samme dokument som ECUs cheer regler.

Hvornår introduceres det?

Der ønskes en overgang til introduktionen til Freestyle Pom, hvilket gør at der i første omgang vil være opvisning til Julecup 2019. Her vil en kvalificeret dommer give kommentarer til rutinen, baseret ud fra scoresheet. Til DM i 2020 vil Freestyle Pom afholdes som konkurrence. Dette er dog betinget af minimum 3 deltagende hold.

Yderligere information

Rutinens varighed er 2 min. og 15 sekunder.

Aldersregler

Junior 12-16 år

Senior 14 år og ældre

Antal på holdet: 16-24

Scoresheet indebærer: Technique, Group execution, Choreography og Overall

Spørgsmål

Hvis I har spørgsmål, er I meget velkomne til at kontakte bestyrelsesmedlem Nadia Panzio (nadia.panzio@daff.dk) eller udviklingskonsulent Malene Kolmos (mk@daffmail.dk).