Forside Flag Football Søllerød Gold Diggers vinder af Champions Bowl VIII

I weekenden d. 24.-25. juni dominerede Danmark toppen ved det anerkendte Champions Bowl i Østrig, da både Søllerød Gold Diggers og Allerød Amadillos gik videre til finalen.

Fotograf: Benedikt Wolf

I alt deltog 12 hold fra 8 forskellige lande i den Champions League-lignende turnering. Inden turneringen var Gold Diggers og Armadillos retmæssigt seeded 1 og 2, så det kan kun konstateres, at de to hold levede fuldgyldigt op til favoritværdigheden.

”Det er ikke altid nemt at være favorit. Allerede sidste år vidste vi, at vi ville være med i toppen, da vi nåede finalen, men tabte til de franske mestre. Så i år var alle klar over, hvem vi var og hvad vi var i stand til. Derfor havde vi også sat alt ind på forberedelserne til turneringen, for vi ville ikke gå derfra uden en pokal igen,” sagde Mads Herskind, center og blitz for Søllerød Gold Diggers.

Udsigt til revanche for Søllerød Gold Diggers

De indledende gruppekampe blev afviklet lørdag og søndag, hvor både Armadillos og Søllerød Gold Diggers gik ubesejrede gennem gruppespillet. Derfor var der også lagt pres på, da de to ærkerivaler i hver deres semifinaler øjnede muligheden for at prikke til hinanden i en forestående finale.

”Det er unikt, at vi havde muligheden for at tage endnu en skalp på hinanden i sådan en turnering. I FNL er det altid nogle tætte, intense kampe vi har, og Armadillos slog os 33-31 blot et par uger inden Champions Bowl. Der var et vanvittigt fokus i semifinalen alene af den grund. Vi ville stå overfor dem igen”.

Semifinalerne bar da også præg af et indædt fokus på finalen, hvor Armadillos let gjorde det af med de østrigske mestre fra Klosternuburg Indians og Søllerød Gold Diggers tromlede de tyske Waldorf Wanderes over med hele 72-38.

”Vi kom relativt let til semifinalen. Ikke de store problemer. Det er som sådan ikke fordi de andre hold er dårlige, men Danmark besidder de bedste flagspillere i Europa og verden, så niveauforskellen var til at føle,” konstaterede Mads Herskind.

Søllerød Gold Diggers var bedst i regnen

I finalen begyndte regnen at sile ned over en ellers solbadet turnering. Hele lørdagen og søndag formiddag måtte spillerne håndtere temperaturer i 30’erne, men i finalen meldte et skybrud sin ankomst og tvang holdene til at skifte gameplan.

”Vi kunne ikke holde os til gamplanen fra de forrige kampe. Det var umuligt at holde boldene tørre, så det bragte en helt ny facet til finalen. Vores receivere, og særligt QB Niels Kjær, var ufatteligt fokuserede under hele kampen. Jeg tror faktisk ikke, vi taber en eneste bold, hvilket ellers var tilfældet under opvarmningen. Jakob Espersen og Mikkel Lindsø viste i særdeleshed en klasse ud over det sædvanlige på begge sider af bolden.”

MVP var også dansk

Danmark dominerede ikke kun turneringen ved at tage henholdsvis første- og andenpladsen, de kunne også glæde sig over at have turneringens MVP #11 Jakob Mikael Espersen på holdet.

”Selvom holdets sejr betyder klart mest for mig, kan jeg ikke lade være med at trække ekstra på smilebåndet over MVP-titlen. Titlen er jo en blåstempling af, at mit eget spil lykkedes, og at det kunne ses. I semifinalen og finalen følte jeg mig rigtig godt kørende. Mine holdkammerater på defense gav mig mulighed for at spille aggressivt og gå efter interceptions, ligesom vores offensive spillere alle tog opmærksomhed fra modstanderen og åbnede tingene op for mig – og det udnyttede jeg til fulde. En stor del af MVP-titlen skal derfor tilskrives mine holdkammerater, men er da glad for, at det er mig, som kan sidde og nyde den lokale østrigske vin og chokolade, der fulgte med kåringen,” fortalte Jakob Mikael Espersen tilfreds.

Allerede den 31. august til 3. september er der mulighed for at se endnu en flag-turnering, når Danmark er værter for EM i flag football på Valby Stadion.

Relaterede ARTIKLER