Forside Flag Football Specialskoler elsker flag football

Den 20. september 2017 kl. 10:30 tørnede A-Huset AllStars sammen med Vestervej Vikings i deres første flag football-kamp. Kampen blev spillet på Vigersted Skole i Ringsted. 

Ligebyrdig kamp med smil og jubel

Vestervej Vikings er anført af Mads Simbold Knudsen, og består af otte almenbegavede elever fra 3. til 9. klasse, med diverse udfordringer, mens A-Huset AllStars kommer fra den lokale skole for autister.

Kampdagen var præget af god sportsånd og fairplay både på og udenfor banen. Eleverne spillede fem mod fem (fire elever og en voksen) med en halv banelængde.

“Den fysiske størrelsesforskel på de to hold var til at tage og føle på, men det forhindrede på ingen måde de to hold i at have en ligebyrdig kamp. Der blev smilet, kæmpet, svedt, kastet, grebet, løbet og jublet af børn og voksne,” berettede Mads Simbold Knudsen om dagen.

Tæt spil med dybe kast

Allerede på første spil completede A-Huset AllStars et kast dybt i Vikings territorium, men blev dog holdt ude af endzone af de noget mindre Vikings. Efterfølgende lykkedes det Vikings at marchere ned ad banen på en kombination af playaction- og misdirection-angreb med mange løb og pitches, og stillingen blev 6-0 til Vikings.

AllStars svarede hurtigt igen med gode kastespil og fandt på en kort fjerde down endzone: 6-6. Der var jubel på sidelinjen. Vikings forsøgte at tage til genmæle med fake handoffs og dybe bolde, men formåede ikke at complete de dybe spil.

Frygtløse Vikings finder endzone

AllStars fortsatte, hvor de slap og marcherede ned ad banen i deres tredje drive, men blev, som på første drive, stoppet af de kæmpende Vikings, der frygtløst kastede sig ind i luftdueller og tacklinger imod de større AllStars.

På tredje drive vendte Vikings tilbage til deres tidligere strategi, og det viste sig svært for AllStars at tackle de små vikings, som nåede i endzone på 4. down. Med en succes på ektrapointet var stillingen 13-6 til Vikings.

Vikingerne spillede helt tæt på deres coverage og missede ingen tacklinger, og det lykkedes altså ikke AllStars at flytte bolden på deres sidste drive.

Bidt af flag football

Kampen var resultatet af Mads Simbold Knudsens arbejde med flag football som aktivering for almenbegavede elever med diverse udfordringer. Han har siden foråret haft valgfagsholdet med otte elever fra 3. til 9. klasse. Og flag football har vist sig at være den helt rigtige idræt for dem.

“Flag football har den styrke, at eleverne inden hvert spil får præcis besked på, hvad der forventes af dem,” fortæller Mads. “Jeg har haft elever, som har meldt pas på idræt generelt, men gik meget op i flag football specifikt, netop på grund af strukturerne i spillet.”

Flag football har altså vist sig at være den helt rigtige sportsgren for disse børn, både i kraft af den simple struktur og de mange pauser, men også den lave – eller helt ikke-eksisterende – kontakt spillerne imellem.

Vikings og AllStars inviterer til rematch

“Hvis der er flere specialskoler, som ønsker at deltage, kunne det være alletiders. Vikings og AllStars er med garanti klar på en rematch,” lyder Mads’ afsluttende opfordring.

Alle, som kan se en fordel af at inddrage flag football i deres skole, institution eller lignende, er som altid velkomne til at kontakte vores udviklingskonsulent Malene Kolmos på mk@daffmail.dk eller 2712 6612.