Forside Amerikansk fodbold - fremhævet A-landshold Stort efterår for Herrelandsholdet i amerikansk fodbold

Corona har påvirket mange ting længe, og skabt mange udsættelse og aflysninger i sportens verden – sådan er det også for herrelandsholdet i amerikansk fodbold. EM-turneringen blev sat på pause i hele 2020, men er nu i gang igen, dog stadig i skyggen af Covid-19.

I 2019 blev Danmark 2’er i kvalifikationsrunden med en sejr over Holland og et nederlag til Finland. Danmark er derfor placeret i pulje 2, sammen med Østrig, Storbritannien og Serbien, der spiller om pladserne 5-8 ved EM. I pulje 1 er Frankrig, Finland, Italien og Sverige, der spiller om pladserne 1-4.

Semifinalerne i puljerne var sat til at skulle spilles i weekenden den 7/8. august.

Grundet covid-19 situationen i Storbritannien, har BAFA (The British American Football Association) meldt afbud til kampen mod Danmark. Kampen skulle have været spillet i Danmark lørdag den 7. august. Vi har været i tæt dialog med BAFA, og har gennem nogen tid været klar over det gik i denne retning, så det er ingen overraskelse.

Grundet Storbritanniens afbud, vinder Danmark automatisk 35-0, og avancerer dermed til finalen i puljen. I den anden semifinale i puljen spillede Østrig mod Serbien, og Østrig vandt med 48-6. Danmark og Østrig skal derfor mødes i puljefinalen i kampen om 5. pladsen ved EM, en kamp som skal spilles i weekenden den 30/31. oktober 2021.

Næste skridt…

De kommende planer for herrelandsholdets forberedelser er, at der inviteres ca. 60 spillere med i en camp, der afholdes i Helsingør fra torsdag den 14. oktober til og med søndag den 17. oktober. Derfra udtages de 45 spillere der skal spille kampen mod Østrig, der skal spilles den sidste weekend i oktober. Herrelandsholdet samles igen torsdag den 28. oktober for at gennemføre de sidste forberedelserne op til kampen.

Trænerstaben vil i løbet af de næste uger kontakte og invitere de spillere der skal med i camp. Udtagelsen til camp er baseret på det kendskab trænerne har til danske spillere fx i ligaen og udlandet, eller tidligere landshold. Dernæst vil klubtrænerne i klubberne 1. division blive kontaktet, for at høre om de har spillere der kan begå sig på herrelandsholdet. Spillerne vil få direkte besked.

Kampen mod Østrig

Både Danmark og Østrig ønsker at spille kampen på hjemmebane, og forhandlingerne er i fuld gang. Vi håber, at vi kan få en kamp på hjemmebane, ligesom i 2019.

Så snart vi har mere information om hvor kampen skal spilles, samt andet relevant i forhold til Herrelandsholdet, bliver det offentligt på daff.dk og vores sociale medier @dafforbund.

Relaterede ARTIKLER