Forside Amerikansk fodbold Svendborg Admirals tordner derud af

I weekenden var Udviklingskonsulent Lars Kaysen forbi Svendborg Admirals, som måske kan kaldes kulminationen af lang tids sparring, hvor han afleverede 7 sæt låneudstyr, fordi klubben i det sidste halve år har været ude i en omvæltning. Siden december 2018 har Lars været i løbende dialog og sparring med formand Søren Therkelsen, da de har måtte tænke nyt for at redde klubben som i efteråret kun havde 6 aktive medlemmer. De fortæller her deres historie om hvordan de har vendt klubben på kun 6 måneder.

I efteråret 2018 lød startskuddet

I efteråret 2018 var der 6 aktive medlemmer, og bestyrelsen i Svendborg Admirals havde store overvejelser om det var værd at fortsætte med at drive klubben, da indsatsen og engagementet ikke stemte overnes med antallet af medlemmer. Rammerne for amerikansk fodbold var på plads og de tilhørende ambitioner for at få et seniorhold var stadig i live.

Det begyndte med en langsigtet plan, hvor Formand Søren Brygger Therkelsen, i samarbejde med bestyrelsen, lagde en lang strategisk plan, hvor aktiviteter, handleplaner og visioner blev gentænkt. En af målsætningerne er, at Svendborg skal være den bedste ungdomsklub i Europa indenfor 5-7 år.

Søren og Kasser Joe Rasmussen har desuden arbejdet frem mod, at bestyrelsen ikke skulle bestå af aktive spillere eller trænere, men der skulle andre kræfter til, så spillerne og trænere kunne koncentrere sig om spillet på banen og udviklingen af klubbens sportslige side. Nye visioner og mål blev sat i søen, og et samarbejde med den lokale efterskole, Svendborg Medie- og Sportsefterskole, genopstod gennem Desi Barbour, der blev ansat af skolen til starten af skoleåret 2019/2020, og skal være primus motor på skolens linje for amerikansk fodbold og engelsk.

Svendborg Admirals 2.0

I løbet af januar/februar blev der arbejdet hårdt med de nye tanker og ideer, og samtidig var SME vært for en endags-camp i februar hvor der var 31 deltagere fra hele landet. Den nye bestyrelse kom på plads i starten af marts, og Søren formåede at få ændret sammensætningen i bestyrelsen til nu også at bestå af erhvervsfolk og andre frivillige kræfter, der ikke også samtidig er aktive spillere. ”Det har givet enormt meget plads til udvikling af foreningen, og givet udøvere ro til at kunne koncentrer sig om det sportslige sammen med deres trænere, samtidig med at der fra bestyrelsen kunne sættes fokus på klubbens behov så udøverne kunne få de bedste betingelser for at udvikle sig sportsligt” fortæller formanden.

Målet er klart – kursen er lagt
”Klubben er langt fra i mål, men bevæger sig et sted hen hvor det igen er sjovt at være en del af” fortsætter han. ”Der har været en udstrakt hånd fra alle klubber vi har været i kontakt med det sidste års tid, og med Joe som planlægger og økonomisk ansvarlig har det gjort det nemt for resten af bestyrelsen, og klubben ikke at skulle tænke på den del af organisationen, det har været udslagsgivende for vores udvikling”.
Klubben håber at andre klubber i landet vil blive ved med at opfordre deres unge spillere at tage til Svendborg Medie- og Sportsefterskole, samt BGI da det er ganske unikt for Danmark at have sådan to udviklingscentre for sporten.

Hjalte er inspiration for spillerne

På væggen i omklædningsrummet hænger der et billede af en meget ung Hjalte Froholdt, som i den grad kan være inspiration for alle drenge, som går med en drøm om NFL. Han har bevist at det kan lade sig gøre – han startede nemlig sin footballkarriere i Svendborg Admirals, og blev i sidste måned draftet i 4. runde af New England Patriots. Det har uden tvivl været med til at sætte amerikansk fodbold endnu mere på landkortet i Svendborg og Danmark. At der var samlet set 44 spillere til træning i sidste uge, er nok en kombination af det hårde strategiske arbejde Admirals har gjort, og måske har vi endnu ikke set hvilken effekt Hjalte har haft. Klubben forventer over de kommende uger at se en yderligere spillertilgang grundet Hjaltes gode resultat i draften.

Vil du starte til amerikansk fodbold?

Hvis du ønsker at starte til amerikansk fodbold, kan du se alle klubber i Danmark lige her: https://www.daff.dk/amerikanskfodbold/spil-amerikansk-fodbold/. Klubberne står klar med åbne arme, og du får lov til prøve sporten helt gratis.

Bemærk., har lavet en dokumentar om Hjalte, hvor hans tidligere træner Jan Sørensen udtaler sig. Se den her:

Relaterede ARTIKLER