Forside Bredde Svendborg Dragons er nyopstartet cheerleading klub med fart på

Foto: Træning fra Pee Wee hold i Svenborg Dragons

Det kan for mange virke uoverskueligt at starte en ny klub op, men sådan har det ikke været for Svendborg Dragons cheerleaders. I efteråret 2018 meldte de sig ind i DAFF, og vi fik vores 2. fynske cheerleadingklub, og der har været fart over feltet siden de startede op.  

Svendborg Dragons er en lille afdeling af Svendborg Gymnastikforening, som har over 3000 medlemmer indenfor flere forskellige sportsgrene. Siden ønsket om at opstarte klubben blev realiseret i marts 2018, har de haft løbende kontakt med udviklingskonsulent, Malene Kolmos, som i efteråret tog turen til Svendborg for at besøge klubben. På dette tidspunkt havde klubben et juniorhold, som kørte ud over stepperne. Som et led i udvikling af holdet, sendte Svendborg Dragons deres to instruktører på DAFFs introuddannelse for at øge kompetencerne hos holdets trænere.

Holdets to trænere Karen og Lærke tog også turen til DAFF Camp i maj 2019 for at samle en masse inspiration til deres nye hold, og har samtidig lært trænere og udøvere at kende fra andre klubber. ”Vi har lært en hel masse f.eks. hvordan det er at være cheerleader, og hvor fedt det er. Vi har selvfølgelig lært en masse omkring trænergerningen, men bedst af alt er at lære at stunte og prøve nogle fede stunts” fortæller Karen Lunnemann Jensen, som er PeeWee træner i Dragons.

Tilbage i efteråret 2018 gik snakken med klubben om at starte et Peeweehold til foråret 2019. Klubben lavede omfattende reklame for det nye hold igennem aviser og flyers på områdets skoler, og der stod 28 Peewee-udøvere klar til første træning i april måned.

Det har virkelig været fantastisk at starte et cheerleading hold op. Jeg synes det er en dejlig sport, og jeg elsker at se vores udøveres smil, når det hele lykkes. Jeg har lært en hel masse, som fx hvordan et hold styres rent organisatorisk, og hvordan man kan få ens planer ført ud i livet” fortæller Ellen Lunnemann Jensen, som er Junior træner i Dragons.

Dragons var d. 25. maj til SPULT-festival i Svendborg, hvor de viste cheerleading frem, som dette år har fungeret, som optakt til Landsstævne i 2021. Triangle Razorbacks Cheerleaders og Vikings Cheerleaders var også en del af arrangementet.

Jeg har løbende haft kontakt til både Ellen og Karen fra Dragons, som har været gode til at række hånden ud, når de har haft brug for hjælp. Derudover er det meget tydeligt at mærke, at de virkelig brænder for cheerleading, selvom det stadig er nyt for dem, og det skinner virkelig igennem i deres engagement. Jeg glæder mig meget til at følge deres udvikling”, fortæller Udviklingskonsulent Malene Kolmos.

Hvis du vil starte en cheerleading klub eller ønsker hjælp til jeres opstart, er I meget velkomne til at tage fat i Udviklingskonsulent Malene Kolmos.