Forside Amerikansk fodbold Amerikansk fodbold - fremhævet U17-landsholdet udtager 90 spillere til NM

Vi har tidligere meldt ud, at vi deltager med ca. 90 spillere, fordelt på to hold – et der skal spille U17 Nordiske Mesterskaber og et der skal spille 2 træningskampe mod Finlands hold 2.

Finland har senere meddelt, at de ikke kommer med to hold som ellers aftalt. Vi har derfor været nødt til at lave en ny plan, hvilket ikke har været nemt, da vi gerne vil give så mange som muligt erfaring med at være på landsholdet. Det kan nemlig være meget svært at se på U17-landsholdsspillere, hvem der bliver god som U19- og senior-spiller – derfor er det vigtigt for os, at have så mange som muligt med så længe som muligt.

Vi har set på to mulige løsninger:

A.

Hvor vi inviterer 90 spillere med i camp med start søndag, og så sender vi 45 hjem onsdag formiddag – og har så et hold på 45 spillere tilbage til U17 NM.

B.

Hvor vi inviterer 90 spillere i camp med start søndag; udtager 45 spillere onsdag formiddag der skal spille U17 NM – de træner derefter videre med de coaches, der skal hjælpe dem til U17 NM.

De andre 45 spillere bliver på BGI sammen med holdet, der skal spille U17 NM, og har nogle træninger resten af uge 42, afsluttende med en scrimmage (offense mod defense, som man kender det fra college) fredag aften på stadion med dommere fra U17 NM.

Coaches på det hold, der ikke spiller U17 NM, er udvalgte coaches fra den samlede staff i camp, med DAFFs Sportschef Lars Carlsen (head coach for A- og U19-landsholdet) som head coach. Med som coach er også Björn Werner (tidligere NFL-spiller).

Vi har valgt model B

På den måde, kan vi give flere spillere landsholdserfaring og træning – også selvom det kun er halvdelen, der spiller kampe ved U17 NM.

Vi håber, dette valg vil blive modtaget positivt, da vi mener, det er den bedste løsning for alle spillere efter omstændighederne. Alle spillere, som deltog ved vores minicamps, har fået besked om de er udtaget til landsholdet (se listen her). Og vi glæder os meget til at se dem i uge 42!

Relaterede ARTIKLER