Forside Amerikansk fodbold U19 NM Review: Danmark taber første kamp

Det danske U19 landshold tabte sin første kamp ved U19 NM med 39-6 mod Finland.

Kampens indledende fase er påvirket af et finsk hold med bedst field position. Danmarks to første offensive serier ender også med at gå “3 og ud”. Det danske forsvar starter godt, men på en tredje down og lang på det andet finske drive scorer Finlands nr. 34.

I den næste periode af kampen er meget eksemplarisk for Danmarks præstation. På offense flyttes bolden, men fejl afslutter danske drives, og på defense holder man Finland til få yards, men giver dem enkelte store spil, der holder finnerne i live. Flere gange formår det danske defense at stoppe finnerne efter fire downs og dermed give det danske offense bolden.

Da det danske landshold aldrig fik stabilitet i sit spil i første halvelg, kunne Finland gå til pause foran 17-0.

Det danske hold fik bragt spænding i kampen ved på det første driv i 2. halvleg at reducere til 17-6. 2. halvleg starter godt for det danske landshold. Quarterback Alexander Schwartz-Kristensen finder klubkammerat RB Rasmus Jørgensen for et 50 yard gain. Danmarks bold på 5 yard linjen. Danmarks offense formår ikke at flytte bolden på de første tre downs, men formår at score på et flot opsat spil på 4. Down, hvor WR Magnus Buus Madsen bliver sat i motion, og kan løbe helt fri i endzone. Danmark scorer ikke på det efterfølgende ekstrapoint. 10-6.

Desværre holdt det danske momentum ikke, og herefter står der Finland på resten af kampen. Danmark er som tidligere fint med spillemæssigt, men for mange offensive fejl og et defense, der er meget på banen, giver finnerne kort afstand til scoringer og mange chancer. Det er svært for det danske forsvar, der ender med at må lade 22 point gå ind i 2. halvleg.

Efter en kamp, hvor det hele tiden var lige ved og næsten, måtte Danmark se sit første nederlag til Finland 39-6.

 

Næste kamp er søndag d. 21/10 kl. 10.00, hvor Danmark skal spille om bronze mod Norge. Kampen kan ses her: https://saff.solidtango.com/watch/x2nqs5pf