Forside Amerikansk fodbold U19 NM Preview: Danmark vs. Norge

Efter både Danmark og Norge tabte deres indledende kampe til hhv. Finland og Sverige, venter en spændende bronzekamp.

Det var hele tiden lige ved og næsten for Danmarks U19-hold i kampen mod Finland – nu skal de ud og vise, hvad de kan, når hele mekanismen kører.

Danmark viste i deres første kamp, at de på defense har stor gejst og vilje til at løbe med alle spillere til bolden. Nu får de chancen for at vise, at de har evnerne til at lukke helt ned for modstanderen. Det kræver, at der bliver lukket ned for de store spil, som Finland fik alt for mange af.
Dette kan dog godt vise sig at blive en stor udfordring. For hvad Norge måske mangler på den offensive linje, har holdet i to dygtige QBs og dygtige WRs. Det er dermed et potent kasteangreb, som Danmark skal kunne dække op – og det kan derfor blive afgørende, at Danmarks hurtige defensive linje kan få lagt pres på Norges QB, og derved gøre tingene svære for det norske angreb.

På forsvaret spiller Norge med fire dybe zoner. Det kan vise sig vigtigt, at Danmark får bolden i hænderne på sine playmakers tidligt og hurtigt, i steder for at presse bolden ned ad banen med lange kast. Dette kan også være med til løsne angrebet op og skabe rytme for de danske WRs og RBs.

Kampen spilles søndag d. 21/10 kl. 10.00 og kan følges på stream på: https://saff.solidtango.com/

 
Den danske trup kan findes her: https://www.daff.dk/u19-roster-til-nordiske-mesterskaber/